Societat

crisi migratòria

Almenys 441 migrants han mort al Mediterrani durant el primer trimestre de 2023

És la xifra més alta des del 2017

Més de 400 persones han perdut la vida entre el gener i el març d’aquest any en aigües del Mediterrani central, intentant arribar al Vell Continent. L’Organització Internacional per a la Migració (OIM) ha comptabilitzat almenys 441 morts al Mediterrani central durant el primer trimestre de 2023, la xifra més alta des del 2017, segons dades publicades aquest dijous per l’organisme dependent de Nacions Unides i recollides per l’agència ACN. Una xifra provisional, ja que encara s’està investigant la desaparició de diversos vaixells.

L’organització, explica l’ACN, atribueix l’elevada xifra a retards en les operacions de rescats dirigides pels diferents estats i als obstacles als quals s’han d’enfrontar els vaixells de salvament humanitari de les ONG. En aquest sentit, l’organització lamenta que el mal funcionament de les administracions “estigui costant vides humanes” i tem que les morts “s’acabin normalitzant”.

Segons l’OIM, els retards en els rescats o directament la inacció van ser la causa directa de la mort de 200 persones durant el primer trimestre de 2023. Per altra banda, l’organització calcula que hi ha almenys 300 persones sense identificar en algun punt del Mediterrani. Les mateixes dades presentades aquest dijous revelen que, des del 2014, més de 20.000 persones han perdut la vida al Mediterrani central, considerada la travessia marítima més perillosa del món.

“La persistent crisi humanitària és intolerable”, ha declarat el director general de l’OIM, António Vitorino, qui al mateix temps ha exigit als estats “una major resposta”. Encara en relació amb aquesta qüestió, l’organització també fa una crida perquè els diferents governs emprenguin accions contra les xarxes criminals i processin els responsables de voler treure rèdit de la “desesperació” dels migrants.

El missatge de l’Organització Internacional per a la Migració arriba la mateixa setmana que el govern d’extrema dreta italià liderat per Giorgia Meloni ha declarat l’estat d’emergència migratòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES