Societat

Temps de Flors s’adapta a la sequera

Els 126 muntatges que hi haurà a Girona del 13 al 21 de maig es faran amb espècies que no necessitin gaire aigua

La 68a edició de Temps de Flors de Girona s’adapta a la situació de sequera i, amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua, els muntatges es faran amb flors i plantes que requereixin menys recursos hídrics i utilitzaran aigua freàtica per al reg de supervivència. La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha explicat aquest matí que un camió cisterna s’encarregarà de repartir aigua a diversos dipòsits que hi haurà distribuïts per la ciutat i des d’on s’agafarà aigua per regar els muntatges. Concretament, se'n posaran 12  de fixos durant la instal·lació i els nou dies d’exposició a les escales de la Catedral, la plaça dels Apòstols, la plaça dels Jurats, les escales del Seminari i a les escales de Sant Feliu. A més, n'instal·laran 12 de forma eventual per a poder regar durant el muntatge a la plaça de la Independència, Banys Àrabs, Sarraïnes, plaça de Narcís Figueras, jardins dels Alemanys, soterranis de la Catedral, Beates, escales de la Pera, plaça de l’Assumpció, pati de les Magnòlies, plaça de Miquel Santaló i entrada de l’Ajuntament de Girona.

Temps de Flors, organitzat per Associació Amics de la Girona Antiga i Associació Amics de les Flors de Girona, amb el suport  de l’Ajuntament.  començarà el 13 de maig i s'acabarà el 21. S’hi podran veure 126 muntatges distribuïts en 106 punts, majoritàriament al Barri Vell però també en 12 barris més. Enguany, es recuperen espais tancats per la pandèmia i s’estrena com a escenari l’antiga sala de ball Odeon. Respecte a les últimes edicions, es podran tornar a visitar espais interiors com el Museu d’Història de Girona, la Casa Lleó Avinay, l'església de Sant Lluc, l’edifici Díaz Tarragó, la Casa Martínez Davalillos i el Museu d’Història dels Jueus. 

D'altra banda, es consolida el circuit tancat del Barri Vell amb punts d’entrada i de sortida per tal de garantir una bona fluïdesa. Hi haurà 5 punts d’entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei Martí, plaça dels Jurats, carrer de Sant Cristòfor i plaça de Sant Domènec) i 5 de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça dels Jurats, plaça de Sant Domènec i carrer de Sant Cristòfor). Els horaris d’obertura dels espais seran de 10 a 22 h. Els dissabtes 13 i 20 de maig i el dimecres 17 de maig els projectes es podran visitar fins a les 24 h.

Els punts a visitar -jardins, patis, edificis i monuments, espais i racons de la ciutat molt diversos- inclouen, com cada any, projectes florals elaborats de forma desinteressada per entitats i voluntariat. “Girona, Temps de Flors no seria possible sense totes les persones que hi col·laboren. Som conscients que aquest esdeveniment requereix una organització impecable i l’edició anterior va ser un èxit gràcies a tots els implicats. Enguany esperem el mateix èxit”, ha remarcat l’alcaldessa Marta Madrenas.

El Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, que enguany arribarà a la 19a edició, comptarà amb la participació de 35 establiments i, de nou, hi estaran implicats el sector de l’hostaleria i la restauració, amb diverses promocions i menús especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Quatre morts i una vintena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs