Societat

societat

L’Ajuntament de Badalona i l’ATL es comprometen a resoldre el malbaratament de 180.000 litres d’aigua diaris

Els veïns del barri badaloní de Canyet van sortir ahir al carrer perdenunciar una fuita al barri que malbarata cada dia 180.000 litres d’aigua. Durant la mobilització es van assabentar que aquest mateix divendres l’Ajuntament de Badalona i l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat es van reunir i es van comprometre a treballar conjuntament per resoldre aquest problema.

L’alcalde Rubén Guijarro i el gerent d’ATL, José Miguel Diéguez, van assegurar que en “els propers dies” destinaran tècnics a treballar a la zona per “comprovar l’estat de les instal·lacions” i determinar quina reparació es pot fer. “L’objectiu comú no és altre que aprofitar al màxim un recurs tan valuós com l’aigua, especialment en la situació de sequera actual”, apunten en un comunicat.

L’Ajuntament i l’ATL recorden que la fuita prové de la conducció que connecta la planta potabilitzadora del Ter amb el centre de distribució de Trinitat. Es tracta d’un túnel de tres metres de diàmetre que va entrar en servei el 1966. Reparar aquesta canonada, expliquen, està supeditat a la construcció del seu desdoblament, perquè l’actuació implica aturar el subministrament d’una de les conduccions més importants de l’àrea metropolitana.

Les dues institucions apunten que entre el 2003 i 2009 es van fer les obres de desdoblament en tres dels quatre trams previstos. El tram que hi ha pendent requereix una inversió de 36 MEUR i actualment està en fase de licitació, amb previsió que les obres estiguin acabades entre el 2024 i el 2025.

Al mateix temps, assenyalen que el 2008 les dues parts van signar un conveni per reaprofitar l’aigua que circula pel barri de Canyet, que és una barreja de l’aigua de la fuita i de les aportacions naturals de mines que hi ha a la zona. Aleshores es va fer un pou amb bomba d’extracció i es van habilitar dues canonades per regar horts i per omplir un dipòsit a Montigalà per a usos municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES