Societat

política

120.000 migrants gironins no podran votar a les properes eleccions

La Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines inicia la campanya “On voto?” amb la que denuncia que 1 de cada 5 gironins no podrà votar el 28 de maig

“On voto?” és el lema de la campanya que la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines ha iniciat per reivindicar la demanda del dret a vot i denunciar les barreres que encara existeixen per a la plena participació de les persones migrants en la vida política del país. La Coordinadora ha dut a terme un estudi quantitatiu que mostra com a les comarques gironines, 1 de cada 5 veïns no podrà votar les properes eleccions (unes 120.788 persones). Això vol dir que tot i viure i treballar aquí, no podran escollir els seus representants polítics ni incidir en les polítiques públiques que els afectaran directament. I a nivell català, 1 milió de persones no ho podran fer.

Per municipis, Salt és la població amb el % més elevat de persones que no podran votar, concretament en seran un 34%. Però n’hi ha molts d’altres on la població exclosa de les urnes arriba gairebé al 20%. És el cas de Girona, Santa Coloma de Farners i Olot. A Figueres, s’enfila fins al 27% de la població.

“La no universalització del dret a vot pot fer que els plens dels Ajuntaments no acabin representant la realitat sociodemogràfica del municipi, pot provocar una sobrerepresentació de l’extrema dreta, i fa que no hi hagi polítiques públiques pensades per al conjunt de la població” denuncia la Coordinadora. És per aquest motiu que a més d’una campanya informativa i de denúncia amb les dades del cens electoral com a mirall, diverses entitats de la Coordinadora durant a terme accions de sensiblització amb una urna gegant i itinerant, que vol fer visible aquesta gran discriminació del dret a vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona