Societat

Renfe reprograma els horaris de l’R2 Sud que augmentarà en 13 minuts el temps de viatge

La nova planificació es pot consultar a través de la web de Rodalies, l’aplicació de Rodalies i els canals habituals a les estacions

Renfe ha reprogramat els horaris dels trens a la línia R2 Sud, afectada des de l’1 de maig a la nit per una incidència que va afectar el sistema de senyalització a Gavà que ha provocat el caos a Rodalies durant tota la setmana i que s’allargarà 3 o 4 setmanes més. Segons ha informat Renfe en un comunicat, s’ha reconfigurat la programació per poder oferir informació del pas de trens en temps real. Amb tot, ha remarcat que el nou horari incorpora “un increment del temps de viatge d’uns 13 minuts”.

Els nous horaris es poden consultar a través del web rodaliesdecatalunya.cat , l’aplicació per a telèfons mòbils de Rodalies i pels canals habituals de comunicació de Rodalies de Catalunya. Segons Renfe, amb el nou horari es vol “minimitzar l’afectació als viatgers tenint en compte les limitacions de la capacitat” arran de l’avaria.

A més, Renfe recorda que també manté l’oferta d’un servei complementari d’autobusos en dies laborables durant les hores punt del matí entre Castelldefels i Barcelona (de 06.30 a 09.00); i a les de la tarda des de Barcelona i fins a Gavà i Castelldefels (de 17.00 a 19.00), amb una freqüència de 30 minuts en ambdós casos. A partir de dilluns també s’incorporarà un servei d’autobusos entre Gavà i Barcelona entre les 6.30 i les 9h del matí.

Pel que fa al servei de Regionals, Renfe ha explicat que davant la “complexitat” de fer l’adaptació d’horaris els ha fet ajornat la reprogramació per a la pròxima setmana. Els serveis Regionals del sud ofereixen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Vilanova i Barcelona (excepte al Garraf, Platja de Castelldefels, Viladecans, El Prat i Bellvitge). Les restriccions de capacitat obliguen a finalitzar trens a Sant Vicenç de Calders on els viatgers continuen amb els serveis de l’R2 sud. D’altra banda, i per tal de mantenir la freqüència a l’R2 nord, els trens Regionals de l’R11 (Portbou-Girona-Barcelona) prestaran el servei habitual, i efectuaran parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i Barcelona.

D’altra banda, els alcaldes de Cubelles, Cunit i Calafell han reclamat a Renfe que posi en marxa un servei d’autobusos de reforç en aquestes localitats i han lamentat haver quedat fora dels sistemes per carretera habilitats per la companyia a altres municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA