Societat

gastronomia

Quatre cites gastronòmiques el cap de setmana a Barcelona

El gremi de bacallaners organitza una nova edició de la Ruta dels Bunyols de Bacallà

De ’tapes per Sants i les Corts’ ofereix tapes per 3,50 euros amb beguda

Els jardins del Teatre Nacional de Catalunya s’hi fa una fira de menjar apte per a celíacs

22 hotels participen a l’Hotel Tapa Tour, amb tapes d’alta cuina

Fins diumenge Barcelona celebra una nova edició de la Ruta dels Bunyols de Bacallà, en què participen una vintena de bars i restaurants, i més d’una desena de bacallaneres de la ciutat, algunes situades as Mercats Municipals. L’objectiu de la ruta, segons han explicat els seus organitzadors, el Gremi de Bacallaners de Catalunya i Bacallà d’Islàndia, és “enaltir una elaboració culinària tan pròpia com són els bunyols de bacallà”.

Aquest cap de setmana també coincideix la primera edició del “De tapes x Sants i les Corts”, una nova ruta gastronòmica on bars i restaurats d’aquests dos barris escullen les seves tapes més emblemàtiques que, acompanyades per una cervesa es vendran a 3,50 euros.

Però és que aquest cap de setmana coincideixen a la capital catalana dues cites més relacionades amb la gastronomia. Als jardins del Teatre Nacional de Catalunya se celebra el Mediterranean Gluten Free Forum, una fira de productes aptes per a celíacs que servirà també per reivindicar ajudes a un col·lectiu que se sent “abandonat”. D’ altra banda, 22 hotels de la ciutat, de tots els barris, participen a l’ Hotel Tapa Tour. En aquest cas, la cita gastronòmica durarà fins el proper diumenge 28, dia de les eleccions i els hotels participants ofereixen un plat gastronòmic maridat amb vins, caves i còctels.

La ruta dels bunyols

La Ruta dels Bunyols de Bacallà ofereix la possibilitat de recórrer 22 establiments culinaris on es podrà degustar una tapa de bunyols de bacallà més una beguda per només 6 euros en establiments com la Barra Perelló, Can Culleres, el Celler Molina, el Quillo Bar, la Casa de Tapas Cañota, el Senyor Vermut, el Bar Muy Buenas, o el Celler de Rafel. Més enllà de bars, tavernes i restaurants, la ruta també inclou botigues de bacallà i ubicades als emblemàtics Mercats Municipals de Barcelona, com les populars Bacalalo, Bacallà Masana, o la Bacallaneria Perelló, al Mercat del Ninot; Bacallà Tarrès, al Mercat de la Llibertat; Glòria Vila al Mercat de la Mercè, o la Pesca Salada Rosa Marina, a Santa Caterina.

De tapes per Sants i les Corts

Entre les tapes que es podran degustar en els establiments que participen al De tapes x Sants i les Corts destaquen la croqueta casolana de pollastre a l’ast sobre niu de patata, allioli d’all confitat i mel de Taberna o de La Peatonal; la patacó de Jube, amb tonyina segellada a la brasa, salsa de tamarinde, guacamole i salsa picant; el micuit d’ànec a les quatre espècies amb melmelada de figues de Petit Món, o el bunyol de bacallà amb maionesa d’all negre i patates palla casolanes de Casa Covas. Altres locals on també faran les seves tapes son Rocxi, L’estoneta, La Bodegueta de Sants, La Toscana, Lugar de Tapas, O’rincón da Terra, Ciurana, Lounge Masedy, Revoltosa, Revoltosa Beach, Street Fish, Tannur, Tapaspuma i Tr@mendu.

Per a celíacs

Amb el Mediterranean Gluten Free Forum els celíacs volen donar resposta a les principals reivindicacions que fa anys que reclamen, entre les quals, ajudes perquè les persones que pateixen celiaquia puguin accedir a l’únic tractament que han de seguir tota la vida i que consisteix a portar una dieta sense gluten, més opcions segures sense gluten en l’àmbit de l’alimentació i la restauració, i seguir avançant en el diagnòstic precoç d’una malaltia “altament infradiagnosticada”. Desenes de productes sense gluten es podran trobar i comprar als jardins del Teatre Nacional de Catalunya.

Tapes als hotels

D’altra banda 22 hotels de Barcelona formen una ruta per degustar tapes d’alta gastronomia maridada amb els millors vins, caves i còctels. Aquest cap de setmana serà intens però l’oferta durarà fins el diumenge de les eleccions.

Hi ha diverses rutes. En la ruta Martítima, per exemple, hi participen l’Hotel Arts, Sofitel Barcelona Skipper, Serras Barcelona i l’hotel W .

A la ruta Born & Gótic hi participen The Barcelona EDITION, Catalonia Catedral, Kimpton Vividora Hotel i l’Hotel Pulitzer. A la ruta del Centre, hi haurà tapes al NH Collection, al Gran Hotel Calderón, a l’Almanac Barcelona, el Cotton House Hotel i el Negresco Princess

DE la Dreta Eixample, hi participen el Renaissance Barcelona Hotel, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Royal Passeig de Gracia, Casa Sagnier i Seventy .

De Sarrià hi ha el Primero Primera i el Melià Sarrià, de la zona Plaça d’Espanya & Montjuïc s’hi ha apuntat l’InterContinental Barcelona i el Catalonia Barcelona Plaza i de la zona Hospitalet & Fira, hi ha el Santos Porta Fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA