Societat

TEMPS DE FLORS

Satisfacció pel voluntariat i l’atreviment dels muntatges

La pluja va passar de llarg en el penúltim dia de l’edició número 68 de Temps de Flors de Girona. Avui hi haurà les valoracions finals de la festa de primavera de la ciutat. Per l’Associació d’Amics de les Flors de Girona, la mostra, amb 126 projectes i 106 espais, “ha anat molt bé perquè el voluntariat i els barris s’hi han bolcat. A més els voluntaris cada cop s’atreveixen a fer muntatges més elaborats”, indica la secretària de l’entitat, Montserrat Galí.

La presidenta de l’associació, Anna Maria Figa, destaca que hi ha hagut “més flor que mai” i que en els muntatges hi participa tothom qui vol. “No hi ha cap obstacle per fer-ho.” Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la brigada municipal, els muntatges han aplegat gent al Barri Vell i en nombrosos barris. Als tres llocs emblemàtics, com ara les escales de la catedral, les escales de Sant Feliu i la plaça dels Jurats –destaca Galí–, les estructures florals eren “de gent de Girona i els de la catedral, gent joveníssima”.

La mostra floral, que va arrencar el dissabte 20, acaba avui. Hi haurà desfilada de visitants amb circuits d’entrada i sortida al Barri Vell i actuacions musicals a les esglésies del Mercadal i del Carme i la plaça de la Independència, entre altres indrets.

Per tercer cop, l’Ateneu Eugenienc, que aplega 28 entitats, ha decorat la seva seu, que havia estat la biblioteca Salvador Allende anys enrere, al barri de Santa Eugènia. Amb motiu dels 50 anys de la mort de l’esmentat president xilè, el capellà empordanès Joan Alsina i el cantautor Víctor Jara durant el cop d’estat de Pinochet, les entitats de l’Ateneu els han retut un homenatge. A més, amb les plantes de Temps de Flors, quedarà la decoració d’uns parterres de l’Ateneu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona