Societat

SOCIETAT

Rècord a Temps de Flors de Girona amb 365.000 visitants

L’Ajuntament calcula que la mostra floral deixa un impacte de 10,5 milions d’euros

Sis de cada deu turistes que han visitat Girona són catalans

Girona tanca aquest diumenge un nou Temps de Flors de rècord que ja supera els 365.000 visitants –la xifra més alta de la història– i deixa un impacte econòmic de 10,5 milions d’euros (MEUR) a la ciutat, segons informa l’Ajuntament de Girona.

Segons les enquestes fetes a l’Oficina de Turisme, sis de cada deu turistes que han vingut a la ciutat són catalans; la majoria dels quals, procedents de l’àrea de Barcelona. Els altres dos grans grups majoritaris han estat els espanyols i, per proximitat, els francesos.

Segons les dades recollides fins a les 22 h del dissabte 20 de maig en els diferents punts d’entrada i sortida del Barri Vell, aquest any 2023 han passat per la mostra floral un total de 365.631 persones. Es preveu que amb les visites que es puguin fer al llarg del dia d’avui s’arribi a les 380.000 persones, una xifra superior a l’edició anterior quan es va arribar a les 375.000 persones.

Pel que fa al comportament de les persones visitants, s’observa que el 63% han utilitzat l’entrada de la pujada de Sant Feliu, seguida de les entrades de la pujada de Sant Martí i de la plaça dels Jurats. Menys afluència han tingut els punts de Sant Cristòfol i Sant Domènec. En relació amb les sortides, la més freqüentada ha estat la del carrer de la Força amb la plaça de l’Oli, que ha aglutinat el 31,06% del total, seguida del carrer de la Força amb Ballesteries i la baixada de les escales de Sant Feliu.

El primer dia, el 17,5%

Els dies de més afluència han estat els caps de setmana, especialment el dissabte 13 de maig, coincidint amb el primer dia de la mostra, que suposa el 17,5% del total de persones visitants. Entre setmana el dia amb major afluència ha estat el dimarts 16 de maig amb un 11,8% del total.

Cal remarcar que el dijous 18 de maig, dia de l’Ascensió, era festiu a França, fet que s’ha vist reflectit en el fort increment de visites (un 26,3% més que el 2022). Amb aquestes dades s’observa com les persones visitants estan canviant els hàbits i la tendència és que les visites quedin esponjades al llarg de la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona