Societat

Itàlia

Comença el retorn dels desplaçats per les inundacions

Ja són a casa unes 10.000 persones de les més de 36.000 que van haver de ser evacuades per les fortes pluges a la regió d’Emília Romanya

Els esllavissaments són ara el principal temor de les autoritats

Més de 10.000 persones desplaçades en els últims dies per les inundacions a la regió italiana d’Emília Romanya, al nord del país, han pogut tornar a les seves cases, mentre encara continuen les tasques de neteja i control de desplaçament de terres, fet aquest que és el que més preocupa a les autoritats a hores d’ara.

L’últim informe oficial parla de 26.000 desplaçats, mentre que avui ja superaven els 36.000. Pel que fa a les víctimes mortals, les autoritats mantenen la xifra de 14. Segons s’ha comunicat de manera oficial, l’alerta roja decretada ahir a la regió continuarà fins a demà.

La major part dels desplaçats, 19.500, són de la província de Ravenna, la més afectada, mentre que la resta són habitants de les localitats de Forlì-Cesena i Bolonya.

Tot i el retorn possible per a alguns dels afectats, més de 5.300 persones segueixen acollides en instal·lacions de Protecció Civil, escoles i poliesportius, mentre que també n’hi ha que han trobat allotjaments alternatius, bé a segones residències i en cases de familiars o d’amics.

Paral·lelament, efectius d’Emergències i voluntaris s’afanyen a netejar els carrers i buidar l’aigua, tot i que el gran temor de les autoritats són els l’esllavissaments de terres derivats del desbordament d’una vintena de rius aquesta setmana a causa de les fortes pluges. En aquest sentit, Protecció Civil ha informat que a dia d’avui encara hi ha 43 municipis inundats i uns 305 esllavissaments de terres que afecten 54 pobles.

Amb l’ull al Po

El desastre natural, valorat en “milers de milions d’euros” per les autoritats regionals, ha destrossat nombroses infraestructures i avui encara romanen tancades 622 carreteres. D’altra banda, se segueix amb atenció l’evolució del cabdal del riu Po, el principal del país, que neix als Alps i creua tot el nord per desembocar a l’Adriàtic, prop de les zones inundades.

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha avançat la tornada de la cimera del G7 a Hiroshima, i avui ha visitat les zones afectades i ha convocat per dimarts un Consell de Ministres extraordinari per desemborsar les primers ajudes i exempcions fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona