Societat

GIRONA

El claustre de la Catedral de Girona, l’espai tancat més visitat del Temps de Flors

El claustre de la Catedral de Girona ha estat l’espai tancat més visitat durant l’edició número 68 de Temps de Flors, que va acabar ahir. Segons dades de l’Ajuntament, cap a 380.000 persones han passat per la ciutat aquests dies, cosa que significa un impacte econòmic de 10,5 milions.

El consistori va detallar ahir al migdia les dades de Temps de Flors. Va informar que han fet un comptatge de l’accés als espais tancats. Els indrets més visitats han estat el claustre de la catedral, amb 96.789 visites; l’església de Sant Lluc, amb 86.727; l’antiga sala de ball Odeon, amb 64.418 entrades, i els soterranis de la catedral, amb 58.814 visites.

En relació amb la procedència, un 68% de les persones visitants eren de Catalunya i la resta, de l’Estat espanyol. En concret, el 87,66% eren catalans (5.593 persones), seguit del 12,34% dels procedents de l’Estat espanyol (un 3% provinent de Madrid, seguit del 2,77% del País Valencià).

Pel que fa a la procedència dels catalans, el 72,86% venien de la demarcació de Barcelona, el 21,83% de la de Girona, el 3,65% de la de Tarragona i l’1,66% de la de Lleida. I referent al turisme internacional, un 58,33% eren francesos, seguit d’un 8,80% del Regne Unit, un 4,93% d’Alemanya i un 4,23% dels Països Baixos.

Aquestes dades de procedència han estat obtingudes a través de les enquestes que s’han realitzat a l’Oficina de Turisme de la Rambla. En total s’han contestat 4.163 enquestes, que en conjunt han representat 9.380 persones ateses.

En declaracions a l’ACN, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana (Junts), ha destacat que l’edició d’aquest any, que girava al voltant de la sequera, contribueix al dinamisme de la ciutat.

Preocupació

L’edició d’aquest any no ha estat exempta de vandalisme i de bretolades. Així, uns desconeguts van cremar el muntatge de la bola del món al barri de Sant Narcís i també hi va haver un robatori d’elements del muntatge a la capella de Sant Cristòfol, al passeig Arqueològic, al Barri Vell. L’Associació Amics de les Flors de Girona està preocupada per aquests incidents que atempten contra la feina de voluntaris i voluntàries. La secretària de l’associació, Montserrat Galí, recorda que fa una quinzena d’anys hi va haver la crema d’una estructura floral abans de l’inici.

D’altra banda, divendres al vespre activistes socials i ecologistes van alertar de la falta d’empenta de la ciutat per fer front a l’emergència climàtica i van recordar, amb una acció de protesta a les escales de la catedral, que el consistori no ha “avançat ni prioritzat” les accions d’un “canvi de model i de la transició ecosocial”.

Tot i l’èxit de Temps de Flors, l’Ajuntament té pendent una taula amb entitats del sector, associacions veïnals i grups municipals per replantejar la mostra. És un acord a què van arribar Junts i Guanyem el 2020 i que encara no s’ha concretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona