Societat

El monitor acusat de violar un menor amb discapacitat ho nega i diu que pateix disfunció erèctil

Dues psicòlogues discrepen sobre la possibilitat que el noi hagués pogut inventar-se els fets

El monitor d’un centre de menors de Teià al qual el ministeri fiscal demana 67 anys de presó per violar diversos cops un nen de 13 anys discapacitat l’any 2014 ha negat en el segon dia de judici les acusacions i ha assegurat que ell patia una disfunció erèctil que l’impossibilitava penetrar a ningú. L’home ha apuntat com a possible causa de la denúncia que el noi té una patologia mental i potser vol ser el “centre d’atenció”.

En la segona i última sessió del judici a l’Audiència de ACN, l’acusat ha explicat que la relació amb el noi era bona. I ha negat que pogués violar el noi ni ningú perquè mai ha pogut tenir una erecció, penetrar ningú ni posar-se un preservatiu. Una andròloga ha certificat que l’acusat no tenia capacitat d’erecció i que així ho van determinar proves mèdiques. A preguntes de les acusacions, ha negat que l’home pogués simular la disfunció erèctil o que la pogués revertir només amb teràpia psicològica.

Durant la sessió també ha declarat una psicòloga que va atendre el noi quan va denunciar els fets al jutjat i que va entrevistar-lo com a prova judicial, i una altra psicòloga, contractada per la defensa, que va revisar els informes i va analitzar la gravació de l’entrevista psicològica judicial. Les dues han discrepat sobre la possibilitat que un discapacitat autista pogués inventar-se fets com els denunciats.

L’acusat va treballar al centre de finals d’octubre del 2013 a principis de gener del 2014 com a monitor de dia, i des d’aleshores fins el 24 d’agost del 2015 en el torn de nit. Segons les acusacions, entre abril i novembre del 2014 i aprofitant la situació del menor i el fet que ell era l’únic vigilant de nit, li va fer tocaments i el va obligar, “amb forta comminació”, li va fer penetracions bucals i anals.

El menor va explicar els fets arran d’una xerrada sobre abusos sexuals per part d’una infermera. També li va explicar a la seva mare, que ja havia sortit de presó. Des d’aleshores el menor té estrès posttraumàtic i se li han agreujat altres símptomes que ja tenia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia