Societat

SOCIETAT

Creix un 5,5% el nombre de persones ateses en el Banc dels Aliments de Girona

Ha tancat el primer trimestre del 2023 amb 38.354 persones ateses, una dada que al desembre del 2022, que se situava en 36.364 persones ateses

Els bancs dels aliments demanen ajut per afrontar la cronificació de la pobresa alimentària

El Banc d’Aliments de Girona ha tancat el primer trimestre del 2023 amb 38.354 persones ateses, una dada que ha repuntat lleugerament respecte del desembre del 2022, que se situava en 36.364 persones ateses, i que suposa un increment trimestral de beneficiaris del 5,5 %.

La pobresa alimentària es continua cronificant en el conjunt de Catalunya: encara hi ha 235.191 persones que depenen dels bancs d’aliments per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació.

En l’àmbit estatal, la cronificació de la pobresa alimentària també s’estén arreu, segons la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), que alerta que es continua atenent més d’1,2 milions de persones.

Les dades arriben en un moment en què els bancs d’aliments també afronten grans dificultats per abastir-se. L’escalada de preus provoca que cada cop rebin menys donatius i excedents als seus magatzems, motiu pel qual el Banc dels Aliments s’ha vist obligat a reduir en prop d’un 20 % els lots de menjar que reparteix a Catalunya.

«La situació que tenim en aquests moments és de tensió per una demanda d’ajuda que no baixa i una disponibilitat d’aliments sensiblement inferior a la que fins ara teníem. Disposem de menys aliments, en primer lloc, per la situació del mercat d’aquests productes, amb uns increments de preus disparats i una situació climàtica que ho agreuja. El resultat és que actualment distribuïm un 20 % menys d’aliments», sosté el president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, que remarca l’estat de gran preocupació en què es troba l’entitat.

Per afrontar aquesta situació, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank impulsen la quarta edició de la campanya solidària «Cap llar sense aliments». Igual que en les edicions anteriors, la iniciativa arrenca amb una aportació d’1 milió d’euros per part de la Fundació ”la Caixa”.

Fins al 7 de juliol, es poden fer donacions a través de Bizum, enviant una aportació a la causa 38014. També s’hi pot col·laborar a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, a través de la plataforma de banca digital CaixaBankNow i mitjançant el portal www.caixabank.cat per als donants que no siguin clients de l’entitat. La quantitat total de les donacions es distribuirà per totes les províncies espanyoles a través dels 54 bancs dels aliments associats a la FESBAL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES