Societat

Queixes veïnals per l’alt volum dels concerts de Coldplay a Barcelona

L’associació veïnal d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació (PACAME) ha denunciat l’alt volum dels tres concerts que Coldplay a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc, ja que les seves cançons s’han pogut escoltar a diversos barris de la ciutat. El grup britànic acaba aquest diumenge la seva tanda de concert a l’Estadi.

En una piulada, l’associació ha explicat que durant un dels concerts de la banda britànica han mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de distància de l’Estadi Olímpic.

“Les autoritats permeten fins a 53 dB, una burrada igualment, us podeu imaginar què escolten els veïns més propers?”, es l’entitat en el tuit que va difondre el primer dia dels concerts de Coldplay. I l’endemà, dijous, seguia: “Novament concert de Coldplay, fent petards com a part de l’espectacle. ¿No són conscients que la gent dorm per matinar i anar a treballar?”, afegeix PACAME en al·lusió als focs artificials que tanquen cada concert, amb dues traques finals, i qüestiona “per què ho permet l’ajuntament? Tot s’hi val?”.

Les queixes a través de les xarxes han fet pal·lès que l’alt volum de l’espectacle s’ha deixat sentit en diversos barris de la capital catalana. Així ho han expressat veïns del de Poble-sec, Sants i l’Eixample, per exemple. Alguns veïns han trucat a Catalunya Ràdio aquest diumenge per confirmar que a diversos punts de Barcelona es podia identificar perfectament la cançó que Coldplay tocava en el tercer concert, celebrat aquest dissabte a la nit.

Veïns de l’avinguda de Rius i Taulet han explicat a la televisió municipal Betevé, segons explica Efe, que estan “cansats” dels esdeveniments massius que se celebren a Montjuïc i també dels festivals de música i dels concerts que se celebren, i encara que han reconegut que aquesta vegada no van sentir vibrar els vidres dels habitatges, com altres vegades, sí que van mesurar el soroll durant les hores del concert i van constatar que els decibels van superar els límits.

Fonts de l’Ajuntament citades per la televisió municipal han explicat que al primer concert de la banda britànica a Barcelona es va seguir tota la normativa vigent i van fer servir els sonòmetres de pista que controlen al minut el nivell d’afectació i garanteixen el compliment dels límits marcats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona