Societat

gastronomia

III Festival Gastronòmic Corpinnat al Penedès

Se celebra del 15 de juny al 31 de juliol en els onze cellers de la marca

III Festival Gastronòmic Corpinnat se celebrarà del 15 de juny al 31 de juliol, informa l’Incavi, que assegura que aquest esdeveniment“ja s’ha convertit en una cita enogastronòmica de referència al Penedès. En aquesta tercera edició hi ha una trentena de sopars confirmats en espais singulars dels cellers Corpinnat que, prèviament abans de l’àpat, es podran visitar (per exemple, el dia 15 de juny, la primera cita, restaurant Deliranto farà el seu sopar al celler Recadero i, dos dies després, el dia 17 , el sopar al celler de Sabater i Coca el farà el restaurant El Cigró d’Or). La cita es va presentar la Palau Robert de Barcelona la setmana passada, on hi van participar productors d’aquests vins i els restauradors que participaran d’aquest cicle enogastronòmic, una cita que té per objectiu revitalitzar el Penedès a l’estiu. Informa la marca Corpinnat que les reserves ja estan disponibles a la seva pàgina web www.corpinnat.com. Alguns dels sopars, cal saber-ho, ja estan complets.

El festival, pensat per donar impuls a l’estiu, va néixer durant la pandèmia de Covid-19, i és un reclam per apropar la gent a gaudir tant del paisatge de vinyes com dels espais gastronòmics que participen a la iniciativa. Enguany, tot i la preocupació per la sequera, Corpinnat té 12 milions d’ampolles als cellers, cosa que permetrà “garantir les llargues criances” malgrat que la verema de 2023 podria ser de les més dolentes.

Corpinnat son un grup de productors del Penedès que s’han separat de la D.O Cava i han agafat aquest nom que significa, per un cantó Cor (bressol on fa més de 130 anys va començar a fer-se els primers vins escumosos de l’Estat) i Pinnat que de l’arrel etimològica pinnae (que fa referència a lorigen del topònim Penedès, documentat, diuen ells mateixos al s.X com a Penetense. Aquest adjectiu llatí deriva –expliquen– de Pinna, que significa penyal o roca i que aplicat al Penedès equival a territori rocallós).

Els cellers de Corpinnat son: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabater i Coca, Torelló, Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut i Pardas.[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Sis joves portuguesos asseuen al banc 32 països pel clima

barcelona
societat

CCOO rebutja les declaracions d’Escudero sobre la manca de mà d’obra a l’hostaleria

girona

Commemoració de l’1 d’Octubre amb l’acte Olot recorda!

Olot

Una ruta ciclista de pediatres britànics visita la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica d’Olot

Olot
unió europea

Espanya és el tercer estat de la UE amb més infants en risc de pobresa o exclusió social, segons l’Eurostat

barcelona

La UB, líder estatal en el World University Ranking

barcelona
societat

Obren la botiga Moda Re de Càritas a Girona

girona
salut

Estudi per detectar malestar emocional en infants i adolescents de l’ABS de l’Escala

L’escala
RELIGIÓ

Mor als 99 anys Josefina Rabella, que va ser priora de Sant Benet de Montserrat