Societat

El papa nomena Armand Puig president de l’agència que coordina les universitats i facultats catòliques del món

S’ha de traslladar a Roma i haurà de deixar el càrrec de rector de l’Ateneu Sant Pacià

El papa Francesc ha nomenat el Dr. Armand Puig i Tàrrech president de l’AVEPRO, l’Agència de Verificació i Promoció de la Qualitat de l’ensenyament en les Universitats i Facultats eclesiàstiques, que comporta la exercir a Roma la responsabilitat de coordinar tots els esforços que es facin en favor d’una qualitat dels centres i ensenyaments a les universitats i facultats eclesiàstiques d’arreu del mon. Segons s’ha sabut fa poca estona, aquest nomenament implica que cessa com a rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) i, per tant, en espera del procés d’elecció del nou, el Consell de l’AUSP triarà un prorector, el nom del qual es farà públic en els propers dies.

L’Agència per a l’Avaluació i la Promoció de la Qualitat de les Universitats i Facultats Eclesiàstiques (AVEPRO), creada pel Papa Benet XVI el 19 de setembre de 2007, és una institució vinculada a la Santa Seu. La tasca de l’Agència és promoure i desenvolupar una cultura de la qualitat dins de les institucions acadèmiques directament dependents de la Santa Seu i assegurar-les uns criteris de qualitat vàlids internacionalment. L’activitat d’AVEPRO està regulada per la Constitució Apostòlica Veritatis Gaudium i s’ajusta a les normes i directrius europees, així com a altres acords internacionals relatius a les normes i procediments d’avaluació de la qualitat en l’educació superior.

A partir d’aquest moment, per tant, Armand Puig traslladarà la seva residència habitual a Roma, la qual cosa suposarà abandonar la docència en el departament de Sagrada Escriptura que ha exercit des de 1981 i el rectorat de l’AUSP. Deixa enrere els nou anys en què ha estat degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (2006-2015) i els 8 com a rector de l’AUSP (2015-2023). També va coordinar la Bíblia Catalana Interconfessional (1982-1993), i és autor de, entre d’altres, Jesús, un perfil biogràfic, publicat el 2004, i les recerques sobre el Jesús històric que continua duent a terme en llibres, articles i grups de treball.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona