Societat

SOCIETAT

Mor Jordi Bayer, exprofessor de la UdG i referent entre els enginyers industrials

Mort als 72 anys Jordi Bayer, exprofessor de la UdG i referent entre els enginyers industrials a Catalunya

Jordi Bayer i Trias (Girona, 1951), conegut professor universitari i membre de la junta de la demarcació del col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, ha mort als 72 anys després d’una llarga malaltia. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a les 11 del matí al Tanatori Memora de Girona.

Bayer va ser un dels fundadors el 2018 de l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial, a banda de ser professor no només a la Universitat de Girona, sinó també a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Politècnica de Catalunya en els departaments d’informàtica, matemàtica aplicada i estadística, organització i gestió empresarial, enginyeria química agroalimentària i dret i psicologia entre el 1975 i el 2013.

Joaquim Reda, president de la junta de la demarcació del col·legi, remarca el seu caràcter “súper optimista i sempre animat”. “Era una persona excel·lent i molt agraïda, quan li vam oferir entrar a la junta, ja jubilat, així ens ho va fer saber”, assenyala Reda, que ja en tenia un excel·lent record de quan l’havia tingut com a professor a l’Escola Politècnica. “Li agradava molt posar l’èmfasi en els aspectes emocionals de la formació i els recursos humans, tot i que el seu camp d’expertesa era molt ampli, també en els riscos laborals”, hi afegeix.

Bayer es va doctorar a la UdG amb “cum laude” amb un treball basat en tecnologies del medi ambient. El 1999 va rebre el reconeixement de l’associació espanyola de fabricants de paper per la qualitat científica del seu treball. Va treballar a Torraspapel durant 25 anys (1986-2011), on va ser el director de Formació i Desenvolupament. Va col·laborar, també en l’àmbit de la formació en entitats, entre d’altres, com la Caixa, el col·legi d’arquitectes, el col·legi d’enginyers tècnics, la Fundació Ramon Noguera, l’EIC, Vimar o la Creu Roja. També va treballar en grups de recerca vinculats al medi ambient, va escriure articles relacionats amb l’evolució de la indústria i la fabricació del paper.

També va ser el responsable de l’àrea de formació i enginyeria de 7SQ Girona, de la qual en va ser soci fundador i formador. En l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial, entitat sens ànim de lucre, es va responsabilitzar de la vocalia de formació impartint cursos a ajuntaments, consells comarcals i centres escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS