Societat

societat

230 passatgers estrenen la nova ruta Barcelona-Lió de Renfe

L’operador inicia la seva primera aventura internacional en solitari amb la vista posada en París

Aquest matí, a dos quarts de nou, s’ha estrenat la nova ruta d’alta velocitat Barcelona-Lió de Renfe amb 230 passatgers a bord. El comboi fa parades a Girona, Figueres, Perpinyà, Narbona, Béziers, Montpeller, Nimes i Valence. Sota la marca AVE, l’operador inicia així la seva primera aventura internacional en solitari. En declaracions als periodistes recollides per Efe, el president de Renfe, Raül Blanco, ha destacat que s’avança així “de manera sòlida” en el procés d’internacionalització del grup. D’aquí dues setmanes, el 28 de juliol, el tret de sortida serà per a la línia Madrid-Marsella, que també passarà per Catalunya. Com informa l’ACN, la connexió internacional permetrà arribar de Figueres a Montpeller en dues hores i passar en quatre de Barcelona a Avinyó o de Girona a Marsella. De moment s’han venut uns 43.000 bitllets per viatjar a França, ha avançant Blanco.

Fins a finals del 2022 Renfe explotava amb Elipsos, una societat conjunta amb la ferroviària pública francesa SNCF, les tres línies d’alta velocitat entre els dos països: Barcelona-París, Barcelona-Lió i Madrid-Marsella. SNCF va decidir, de manera unilateral, trencar la societat conjunta al·legant la seva falta de rendibilitat i va començar a prestar el servei entre Barcelona i París en solitari. La gran meta de Renfe és ara arribar a París, on espera poder operar a l’estiu de l’any que ve. Està ara en tràmits per obtenir el certificat de seguretat per operar a tot França, un procés que el president del grup ha admès en més d’una ocasió que està sent més “complex i més lent” del que preveia, sense estalviar crítiques cap a un mercat que considera massa “tancat”.

En una primera etapa, les connexions amb França seran de 16 per setmana, i només els dies laborables, una xifra que augmentarà fins a les 28 al setembre, quan també s’oferiran rutes durant els caps de setmana. A partir de l’octubre s’oferiran gairebé 10.000 places setmanals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona