Societat

La patronal d’apartaments turístics gironins demana revocar la regulació dels HUT a Cadaqués

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines ha demanat a l’Ajuntament de Cadaqués que revoqui la regulació d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) prevista en el pla especial urbanístic, segons informa l’ACN.

De moment, la patronal ja ha presentat al·legacions a l’aprovació inicial d’aquest punt i el considera un pla limitador i d’exclusió pels HUT. De fet, l’associació gironina afirma que la normativa no busca regular una situació sinó “prohibir” aquests establiments en bona part del municipi. Les al·legacions presentades critiquen manca de participació dels empresaris afectats. A més, l’ATA assegura que el document no evidencia que l’activitat dels apartaments turístics ocasioni repercussions negatives pel municipi i per això demanen al consistori que en reconsideri la seva aprovació.

Per altra banda, també denuncien que en la memòria del pla hi ha elements que no s’ajusten a la realitat, com ara la prioritat d’afavorir el dret a l’habitatge o evitar problemes de convivència. Els empresaris turístics creuen que la problemàtica sobre la manca d’habitatge no pot recaure exclusivament sobre els apartaments turístics. En el pla especial no hi ha cap justificació dels problemes que ocasionen els HUT en la convivència veïnal del poble alt-empordanès, tampoc es detalla ni compatibilitza cap incidència registrada. Per això, l’ATA creu que qualsevol turista pot generar sorolls i consumir recursos mediambientals independentment de si s’allotja en un apartament, un hotel o un càmping.

Finalment, l’associació subratlla la “contradicció” que apareix en el document quan, per una banda, es parla de la pressió sobre el medi per part del sector; i, per l’altre, es diu que l’activitat no afecta al medi ambient i, per tant, no és necessari un informe específic en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat