Societat

El col·lectiu La Cuina de l’Empordanet recull històries de pesca i cuina de la Costa Brava

El llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava” consta de tretze capítols que destaquen les poblacions i les seves històries pesqueres

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha editat el llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava”. L’obra, que presenta tretze capítols, planteja un recorregut històric de la pesca i la cuina a través de les poblacions costaneres de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, sa Riera, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Blanes.

Així mateix, cada capítol del llibre se centra en una localitat diferent de la Costa Brava, on s’ha pescat històricament o es pesca actualment de manera professional. Les pàgines es complementen amb les vivències de pescadors jubilats, actius i altres persones que han tingut una relació propera amb la pesca, segons manifesta l’entitat a través d’un comunicat.

A més de les narratives, el llibre també incorpora una altra dimensió de la cultura local: la gastronomia. Cada capítol conclou amb una recepta d’un restaurant membre de La Cuina de l’Empordanet, utilitzant espècies de peix i marisc que han estat destacades al llarg de la història pesquera de cada poble.

El projecte ha rebut el suport financer del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava. Un total de 1.000 còpies del llibre han estat impresos, i estaran disponibles a partir del 4 de setembre. Els interessats podran obtenir-ne un exemplar de dues maneres: sol·licitant un plat a base d’alguna de les espècies pesqueres destacades als restaurants membres del col·lectiu; o assistint a una de les presentacions que inclouran sessions de cuina en viu. Les presentacions tindran lloc a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (Vall-llobrega) el 4 de setembre, a l’Espai del Peix (Palamós) el 5 de setembre i a la Maram (l’Escala) el 6 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses