Societat

Sant Pau de Segúries recupera la normalitat en el servei d’aigua després de tres dies de talls

El dipòsit principal va perdre el 40% de l’aigua pel trencament del cable tensor i la bomba també va deixar de funcionar

Sant Pau de Segúries ha recuperat la normalitat en el subministrament d’aigua després que diumenge saltessin les alarmes en veure que el dipòsit principal havia quedat eixut, segons informa l’ACN. Un trencament del cable tensor va provocar la pèrdua del 40% de l’aigua i s’hi van sumar dues avaries més: la bomba va deixar de funcionar i hi va haver una fuita al centre històric que també es va haver de reparar. Tot plegat va fer que des de diumenge es tallés el subministrament de forma intermitent -es va començar per la zona del càmping- i s’iniciessin els treballs de reparació. Per garantir el servei -el poble de 700 habitants duplica la població a l’estiu-, van necessitar el subministrament de camions cisterna amb aigua de municipis veïns fins dimarts.

Albert Coma, alcalde del municipi, explica que “amb el trencament del cable per falta de manteniment i la demanda d’aigua, el dipòsit no tenia prou potència per recuperar l’aigua perduda i es va eixugar”. A més, afirma que ara el servei ja s’ha restablert, tot i que hi tenen “un ull a sobre” per assegurar que tot funciona bé; i remarca que no va ser un tema de falta d’aigua a l’aqüífer, sinó que es va perdre una quantitat molt important amb el trencament del cable tensor que permet després baixar l’aigua als diferents disseminats des del dipòsit gran. Arran del trencament, el tub va cedir enrere i hi va haver una pèrdua molt rellevant d’aigua. Aquell diumenge, a més, també es va detectar una fuga al nucli antic que també es va haver de reparar i interrompre el servei aquella nit.

Paral·lelament, mentre els operaris treballaven per solucionar-ho, es va ordenar el tancament del servei de forma intermitent en els diferents sectors alhora que se sol·licitava, amb l’ajuda del Consell Comarcal del Ripollès, l’enviament urgent de camions cisterna de Sant Joan de les Abadesses i Camprodon per poder continuar injectant aigua a la xarxa. Fins que la nova bomba no es va poder connectar -va passar a la mitjanit de dimarts-, el municipi va rebre unes 7 cisternes diàries des de diumenge fins dimarts.

Aquesta passada nit el sistema ja ha funcionat correctament. Coma, que va estrenar-se d’alcalde aquest juny amb un nou equip, reconeix que s’ha pogut solucionar en pocs dies gràcies a la feina i els coneixements dels operaris i els treballadors de la brigada. L’ACA ja els ha confirmat que podran acollir-se a subvencions per poder pagar una part important de les factures d’aquesta incidència. De cara al setembre, però, tenen previst fer un estudi per analitzar l’estat de la xarxa i els punts on urgeix fer manteniment per garantir aquest servei essencial en plenes condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva