Vint anys de passió

L'església parroquial de Sant Bartomeu d'Albinyana és l'escenari on s'escenifica, des de fa vint anys, la Passió de Crist d'aquesta vila. És per això que les representacions d'enguany, que es van dur a terme ahir al vespre i dissabte a la nit, van ser especials, ja que se'n va commemorar l'aniversari.

La representació de la Passió a Albinyana va sorgir com a idea per recollir diners per canviar l'àngel que corona el campanar de l'església, però després de vint anys duent-la a terme, «ja s'ha convertit en una tradició i una representació habitual», assegura Joaquim Nin, l'actual alcalde d'aquesta població del Baix Penedès. Nin també fa vint anys que participa en la Passió, representant-hi el paper de Pilats.

Al llarg d'aquestes dues dècades, però, l'obra Pàgines de Passió, escrita per mossèn Jordi Figueres i que té com a base les mateixes fonts escrites de l'Evangeli, ha sofert alguns canvis, originats pels diferents directors que l'han dirigit. Actualment, la Passió d'Albinyana la dirigeix Maria Mercè Sardà, i s'hi han incorporat efectes audiovisuals i un cor. No obstant això, no deixa de ser una «festa de tothom, de tot el poble, ja que qui no hi participa d'actor, ajuda a fer vestits o en altres aspectes de la preparació», explica Nin. A més, com en altres pobles, és una tradició que ja passa d'una generació a una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL