Societat

Música

La Girona Marxing Band comença a celebrar els 10 anys

Una cercavila amb diferents escoles de Girona (10.30 h), un espectacle de màgia i música negra (11.30 h, a la plaça del Pallol) i una cercavila nocturna (La Negra Nit, a partir de les 20.30 h, des de la plaça Mercaders) són tres activitats en què demà participa la Girona Marxing Band dins la programació de les Fires de Sant Narcís. I totes amb motiu del desè aniversari de la formació musical i educativa amb més recorregut de l’escola de música i arts escèniques La Moderna.

La Marxing Band va néixer amb la missió de treballar cançons inspirades en la música de carrer de Nova Orleans i altres músiques modernes i contemporànies, un repertori festiu pensat per ser tocat en cercaviles. Està destinada a intèrprets d’instruments de vent (trompetes, trombons, saxòfons, clarinets) i percussió (caixes i goliats) i actualment la dirigeixen Eduard Prats (professor de trombó i fiscorn) i Rafel Rostey (professor de bateria).Des del seus inicis, aquesta formació ha estat inèdita i ha rebut el suport d’institucions públiques com l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, i ha participat en diverses edicions de festivals com el Black Music Festival, el Girona Jazz Festival i la Jazzejada de Vilamaniscle. Va debutar durant els actes de l’encesa del llums de Nadal de Girona l’any 2013 i des d’aquell dia ha participat en incomptables activitats populars de la ciutat, com ara les Fires de Sant Narcís, Encesa de Llums de Nadal, Festes de Primavera, la Botiga al Carrer, el Girona10, etc. També ha estat reclamada en diferents festivals i propostes artístiques d’altres punts de la geografia catalana, a més d’actuar al sud de França. La primavera de 2016 va gravar el seu primer disc, Tremé Spirit, als estudis 5Grama.La Girona Marxing Band ha inspirat la creació de dos projectes educatius que imparteix La Moderna a dues escoles de la província en horari lectiu: “La Banda del Veïnat”, a l’escola Veïnat de Salt, i la “Llevantí Marxing Band”, a l’escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge.D’altra banda, cal destacar el vincle que la formació ha creat amb l’imaginari popular de la ciutat de Girona, concretament amb la Mula Baba, la mulassa de Girona recuperada el 2014 per l’Associació Baba Babarota i que es va presentar a la Fira Mediterrània de Manresa del mateix any. En aquell moment, la Girona Marxing Band va composar la cançó de la Mula Baba, la qual segueix interpretant a les cercaviles on participen conjuntament les dues agrupacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA