Societat

gastronomia

Martin Comamala, millor cuiner del Gastronomic Forum

Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera guanya el concurs de Millor Panettone Artesà

El saló tanca amb la visita de 18.500 professionals

El Cuiner Gastronomic Forum 2023 ha estat Martin Comamala (539 Plats Forts, Puigcerdà) i en la categoria de Sostenible l’afortunada ha estat Gessamí Caramés Meleta de Romer (L’Ametlla de Mar). D’altra banda, un altre premi pel que hi havia molta expectació era qui guanyaria el VIII Concurs Millor Panettone Artesà 2023, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. I aquest ha estat Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera.

El saló de referència de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice organitzat per Fira de Barcelona tanca avui –la darrera activitat ha estat un showcooking del xef Albert Adrià, del restaurant Enigma, que té una estrella Michelin – la seva quarta edició amb un increment del 20% del nombre d’empreses expositores respecte a la darrera edició, i l’assistència de 18.500 professionals. Gastronomic Forum Barcelona 2023 ha incidit en la importància de la biodiversitat a la cuina, com ha quedat palès en bona part de les més de 120 ponències programades durant tres dies, de la mà de prop de 200 experts i 55 Estrelles Michelin. Josep Alcaraz, codirector de Gastronomic Forum Barcelona, destaca que “aquesta edició s’ha confirmat com la més gran de la història, fins i tot hem superat les previsions. Hem incrementat les xifres tant d’expositors com de visitants, i també d’assistència a les activitats, amb un alt grau de satisfacció per part de tots els participants. A més, les empreses han notat una millora substancial de la qualitat dels visitants, amb un major volum de compra”.

Entre els xefs d’estrella Michelin que han brillat amb llum pròpia aquestes jornades hi ha, sens dubte, els germans Roca, de El Celler de Can Roca de Girona, que dilluns van fer una showcooking per explicar el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat i van assegurar que avui, la seva és una cuina “de consciència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella