Societat

SOCIETAT

El clam per Palestina torna als carrers de Barcelona

Prou complicitat amb Israel i la comunitat palestina de Catalunya reuneixen 7.500 persones

Un grup de manifestants ocupa el vestíbul de l’estació de França i la rebategen com ‘Estació Palestina’

Dissabte és dia de solidaritat amb Palestina a Barcelona. El d’avui ja és el tercer, des de l’inici de la invasió d’Isarel sobre el territori de Gaza que els carrers de la ciutat s’omplen de persones en defensa de la causa dels palestins.

Aquesta tarda són milers, 7.500 segons la Guàrdia Urbana, els que desfilen des de la plaça Urquinaona fins a l’entrada del parc de la Ciutadella, a través de la Via Laietana i Marquès de l’Argentera. La marxa l’obra una gran pancarta amb el lema Aturem el genocidi a Palestina i amb un de segon que denuncia el comerç d’armes amb Israel.

Als primers llocs de la manifestació hi desfila una impressionant pancarta amb 10.000 noms de les víctimes que ja s’ha cobrat l’atac d’Isarel sobre el territori del franja de Gaza. La llista és impressionant, inacabable, i encara més la llegenda que encapçala aquesta singular pancrata; Són persones no números.

Al final de la marxa, cap a les set del vespre, un grup de manifestants ha ocupat l’estació de França, que han rebatejat com Estació Palestina amb una pancarta desplegada a la façana. Els Mossos han intervingut per bloquejar l’accés a la zona de vies, però no han pogut evitar que almenys un centenar de persones entrés a l’estació i es quedés al vestíbul. La policia ha acabat efectuant càrregues per desallotjar l’edifici i cap a dos quarts de nou han aconseguit treure tots els ocupants. Ni Renfe ni Adif no han informat de cap afectació al servei ferroviari. L’organització de la manifestació s’ha desmarcat d’aquesta acció.

L’acte d’avui ha estat convocat per la plataforma Prou complicitat amb Isarel i la comunitat palestina de Catalunya, que hi és present amb molts representants, entre els quals un nombre important de gent jove. El cofundador de l’entitat Comunitat Palestina de Catalunya, Salah Jamal, ha criticat l’actuació d’Israel assegurant que sota l’eufemisme del dret a defensa està perpetrant una matança sense precedents entre els palestins.

El copresident de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins, Laurent Cohen, ha demanat la pressió de la comunitat internacional i que la Generlitat actui de forma clara condemnant Isarel. Des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel, Cèlia Castanyes ha exigit un alto el foc “acompanyat d’un embargament militar com a mesura necessària per aturar el genocidi” i ha afirmat que “el marc jurídic espanyol recull i prohibeix la venda d’armes a països en conflicte amb situacions importants de vulneracions de drets”.

Ada Colau, líders dels Comuns, ha tornat a ser a la manifestació, com ja va fer el 21 d’octubre al Passeig de Gràcia. També ha repetit presència Carles Riera, diputat de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia