Societat

OLOT

Dos detinguts en una operació de Mossos i Policia Nacional contra el gihadisme

Els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional han detingut dues persones en un immoble del carrer Esgleiers, al nucli antic d’Olot, en una operació policial conjunta contra el fonamentalisme gihadista. En aquesta operació dels dos cossos policials ordenada per l’Audiencia Nacional, els agents han escorcollat també un altre immoble del carrer Jaume II, al barri de Sant Miquel, i un altre de la ronda Fluvià, davant de l’antic convent de la Divina Providència, vigilat des de feia mesos.

Es tractaria de tres joves en procés de radicalització gihadista, als quals la policia hauria intervingut diverses trucades internacionals i cerques a les xarxes socials relacionades amb aquest tipus de processos. L’operació es va mantenir sota la direcció judicial i, per tant, cap font oficial no va donar detalls concrets de l’operació, ni tampoc es va oficialitzar el motiu pel qual s’havien fet els escorcolls i la detenció.

Els escorcolls als diferents immobles van començar a primera hora del matí, entre les set i les vuit, i la presència de diverses furgonetes amb agents amb passamuntanyes dels dos cossos van alertar i sorprendre els veïns dels tres punts on es van dur a terme les operacions. En tots tres casos, són indrets de la capital garrotxina molt transitats i més aquelles hores, especialment en el cas del carrer Esgleiers, que és lloc de pas obligat per als pares i les mares que duen els seus fills a l’escola Cor de Maria en cotxe.

L’operació policial es va tancar cap a dos quarts d’una del migdia. Aquests escorcolls van ser durant tot el matí d’ahir motiu de conversa a la ciutat, tant per l’espectacularitat del dispositiu com perquè ningú no en sabia els motius. Paral·lelament, agents de la Policía Nacional van muntar un dispositiu de vigilància a la sortida d’Olot per la pujada de la Solfa, al límit amb el municipi de les Preses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona