Societat

La Garrotxa estrena una nova àrea de recepció de visitants

L’obra, habilitada a Les Preses, ha tingut un cost de 71.235,37 euros i s’ha finançat a través del projecte Next Generation

Aquesta tardor s’han acabat les obres d’arranjament d’una nova àrea de recepció de visitants, que s’ha habilitat a les Preses en una localització propera a la principal via d’accés de la major part de turistes i visitants a la Garrotxa. La voluntat d’aquesta nova infraestructura és reduir la mobilitat en vehicle privat, fomentant els desplaçaments a peu, en bicicleta i especialment en transport públic des d’aquell punt fins a la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El projecte d’adequació d’aquest espai s’ha coordinat amb l’Ajuntament de les Preses i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’obra, que ha tingut un cost de 71.235,37 euros, s’ha pogut finançar a través del projecte Next Generation “La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent”, un projecte que forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD). Aquests plans són programes del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme espanyol i tenen com a objectiu impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a la sostenibilitat.

Aquesta àrea està situada a una parcel·la municipal del polígon industrial de les Preses antigament ocupada per una benzinera propera al parc de Can Xingurri. L’espai disposa de 70 places d’aparcament per a vehicles motoritzats, de 12 places d’aparcament per a bicicletes i d’una parada de Rumbus. Recordem que el Rumbus és la línia de bus que opera Teisa els caps de setmana, festius i altres dates que enllaça les Preses amb Santa Pau passant pel centre d’Olot (també està impulsada a través del Pla de Sostenibilitat en Destí).

Per millorar-ne la qualitat paisatgística, s’hi han portat a terme diferents actuacions d’adequació com ara plantar freixes i alzines, pintar un mural, col·locar papereres i taules de pícnic i, com a nota singular, s’ha conservat i pintat la marquesina de l’antiga benzinera. En aquest darrer lloc també s’hi han col·locat unes lones amb informació sobre el Rumbus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva