Societat

SOCIETAT

Vic tornarà a ser la capital de la tòfona negra el primer cap de setmana de febrer

La tòfona negra (Tuber melanosporum) com a protagonista absoluta. Vic acollirà de l’1 al 4 de febrer una nova edició del TrufforumVic, que aquest any creixerà en espai firal i programació. La cita és al recinte firal El Sucre i inclourà el tradicional mercat de tòfona fresca i productes trufats. Entre les novetats que s’han donat a conèixer avui destaca la creació d’un espai gastronòmic, La Tòfona al Plat, on els visitants podran degustar diferents receptes durant la jornada i que comptarà amb diversos restaurants i establiments convidats que oferiran propostes dolces i salades. El certamen inclou també programació per a professionals, com un congrés internacional de tòfona, i també per a visitants.

D’altra banda, als espais d’activitats, l’Aula de la Tòfona i La Cuina de la tòfona, es podran descobrir tots els secrets d’aquest fong tan preuat a la cuina amb activitats que inclouran tasts i aniran a càrrec de reconeguts professionals. Enguany, se n’ampliarà la capacitat per donar cabuda a més participants. També hi haurà més activitats per a infants i l’Espai tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats i espai específic. No hi faltarà tampoc el 5è Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires; el Congrés Internacional de la Tòfona centrat en el seu conreu; l’Acadèmia de la Tòfona, que s’amplia a dues matinals d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria; i premis i reconeixements com l’Ambaixador de la Tòfona o la Tòfona d’Or, entre altres novetats. El diumenge també hi haurà l’esmorzar popular amb tòfona amb Osona Cuina i Taula Dolça. El TrufforumVic està organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, l’European Mycological Institute (EMI), la Diputació de Barcelona, l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona. En l’edició de l’any passat, es van vendre i consumir més de 33 kg de tòfona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia de Vilanova i la Geltrú troba una cabra passejant a la Ronda Ibèrica

Vilanova i la Geltrú

En estudi la millora de la cohesió social a Can Puiggener de Sabadell

Sabadell
ADMINISTRACIONS

Roquetes redueix el deute municipal de 13 milions a 180.000 euros en setze anys

Roquetes
EDUCACIÓ

Més de 3,8 milions en climatització a escoles i instituts de les Terres de l’Ebre

Alcanar

Fisersa tanca l’exercici del 2023 amb un balanç positiu de 306.875 euros

GIRONA
societat

La Formula 1 tancarà totalment el pas a Passeig de Gràcia i el seu entorn

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’àrea de Barcelona dobla el nombre de refugis climàtics i ja en té 186

Barcelona
societat

L’Ajuntament nega que el pla Endreça sigui agressiu, tal i com ha denunciat Arrels

Barcelona
societat

Les entitats socials criden a fer pinya davant l’auge dels discursos d’odi

barcelona