Societat

Societat

La FAV convoca una protesta contra la central d’alta tensió

És la segona pujada reivindicativa per exigir un trasllat pendent des del 2000

La Federació d’Associacions Veïnals (FAV) de Sant Boi ha convocat per a diumenge una manifestació contra la central d’alta tensió situada al bell mig del municipi i que està pendent de trasllat des del 2000. La FAV ha organitzat el que anomena la segona pujada reivindicativa, ja que la marxa transcorrerà des de la central, a la ronda de Sant Ramon, fins a l’ermita del mateix nom, i reedita la protesta que es va fer el 14 de gener de l’any passat.

El trasllat fora del municipi de la subestació que FECSA té als barris de Vinyets i Casablanca és una reivindicació històrica. La FAV denuncia que la instal·lació, de grans dimensions, “ocasiona una ferida urbanística al nostre territori i un impacte gravíssim sobre la salut de les persones”, especialment de les que hi viuen més a prop. La federació veïnal cita estudis com el de la universitat de Bristol, que alerta de l’increment del risc de patir càncer per la proximitat de les línies d’alta tensió. Els beneficis de la venda de samarretes que la FAV ha dissenyat per a aquesta ocasió aniran a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

L’any 2000, el Parlament de Catalunya va resoldre el trasllat fora del nucli urbà de la transformadora elèctrica. L’Ajuntament ho va anunciar amb una paella popular el 2003. Han passat més de 20 anys i el trasllat no s’ha realitzat. L’any passat, els col·lectius veïnals van presentar una moció al ple municipal per fer efectiu el pacte de trasllat entre les diferents parts implicades i soterrar les línies d’alta tensió. La moció va ser aprovada per unanimitat, però “tot i comptar amb bones intencions de les institucions i empreses implicades, no s’ha executat cap reunió per avançar en unes demandes de les veïnes de Sant Boi que aviat faran 25 anys”, segons la FAV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins