Societat

Els membres del patronat de la residència de Tremp s’espolsen les responsabilitats

L’exbatlle Joan Ubach es mostra crític als jutjats amb l’actuació del departament de Salut

Continuen les declaracions al jutjat de Tremp en relació a la mort de 64 persones durant un brot de covid a la residència Fiella al novembre de 2020. Aquest dimarts ho han fet els tres membres del Patronat de la Fundació Fiella quan van succeir els fets. L’exalcalde, Joan Ubach, i el vicari del bisbat d’Urgell, Josep Maria Mauri, han negat les acusacions mentre que un exregidor s’ha acollit al seu dret a no declarar a la causa per un delicte contra la seguretat dels treballadors. L’exbatlle, a més, ha apuntat al departament de Salut i ha afirmat que va actuar “molt malament” i va fer un comunicat amb “més d’una contradicció i d’una mentida”. L’advocada de l’acusació particular, Maria Nolla, ha explicat que les declaracions dels tres membres del Patronat s’han mantingut en la línia de la de l’exdirectora d’ahir dilluns que també es van espolsar la responsabilitat i va apuntar a les mongers que cuidaven els usuaris d de la residència en el moment del brot. De fet, segons l’exresponsable el centre funcionava “correctament”. Una versió totalment diferent a la donada per les treballadores que també van assegurar als jutjats que hi havia un “caos” i que desconeixien el pla de contingència del geriàtric.

El primer a declarar ha estat el vicari general del bisbat d’Urgell, Josep Maria Mauri, que ha accedit a les dependències judicials per la porta del darrere i acompanyat per la seva advocada. Ubach, que ha entrat per l’accés principal ha estat el segon. Segons l’exbatlle, a la seva declaració ha explicat “la veritat dels fets viscuts” i ha servit per denunciar que Salut va gestionar la situació “molt malament”, fent un informe “amb més d’una mentida”. Així, ha fet referència davant els mitjans a “contradiccions” per part de Salut a l’hora de fixar la data d’intervenció del centre. Finalment, el tercer membre citat a comparèixer aquest dimarts era l’exregidor.

Segons Nolla, els declarants s’han espolsat responsabilitats i han afegit que no van rebre cap queixa procedent del centre amb relació a la situació que s’hi vivia. També han defensat que no sabien res de la festa de Castanyada que podria haver originat el brot de Covid-19, que va acabar amb la vida de 64 usuaris, i que en van ser coneixedors arran de les querelles posteriors. L’advocada ha apuntat que aquest dimarts no s’han fet declaracions en relació a les querelles que una de les monges, ja morta, i l’exresponsable d’higiene sanitària del centre –que dilluns també es va acollir al seu dret a no declarar– van interposar contra el Patronat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins