Societat

FIGUERES

L’Ajuntament invertirà 1,4 milions en 5 nous quilòmetres de carril bici

L’Ajuntament de Figueres crearà cinc nous quilòmetres de carril bici a la ciutat amb una inversió d’1,4 milions d’euros, provinents dels fons europeus Next Generation. El projecte, que haurà d’estar completat el juny del 2025, inclou eliminar un dels dos carrils de circulació de cotxes del carrer Nou per fer-hi un carril bici de doble sentit. Segons explica l’Agència Catalana de Notícies, aquesta serà una de les vies principals d’entrada al centre de la ciutat però també es completaran altres trams com ara al Parc de les Aigües o a l’entorn de l’antiga presó. “És un projecte global de ciutat. Comencem a l’estació de l’AVE i passem pel centre, acabant a Vilatenim”, assegura la regidora de Mobilitat i Sostenibilitat, Núria Bartrolich.

Figueres té actualment uns 9,3 quilòmetres de carrils bici -concentrats sobretot a l'anella de circumval·lació de la ciutat. El projecte, inclòs en una subvenció europea, preveu completa diversos d'aquests trams, crear-ne de nous i unir-los amb el centre de la ciutat, en aquells punts on l'arquitectura urbana ho permet. 

En total, cinc nous quilòmetres, que s'uniran també als 2,8 que la Generalitat està executant a la banda sud. Això permetrà que la ciutat compti amb uns 17 quilòmetres de carrils bici a mitjans del 2025, el termini per executar el nou projecte. 

Entre els trams inclosos, hi ha la reconversió del carrer Nou, una de les vies d'entrada a Figueres. El projecte preveu eliminar un dels dos carrils de circulació per fer-ne un de doble sentit per a bicicletes. Bartrolich remarca que "de facto", ja només s'utilitza un carril i això permetrà pacificar la zona, fer-la més amable i més accessible. Amb aquesta voluntat, també s'actuarà en d'altres trams plantant arbrat com a refugis climàtics i s'eliminaran places d'aparcament en alguns carrers. 

Els nous trams aniran fins a la rotonda d'accés a l'estació de l'AVE, passant per la zona de l'antiga presó fins a connectar amb el carrer Nou. També s'acabaran alguns trams pendents a la zona del Parc de les Aigües i l'Eixample, passant pels barris de la Marca de l'Ham i Vilatenim, entre d'altres. "Es notarà a tota la ciutat", ha conclòs Bartrolich.

L'equip de govern preveu treure a licitació la intervenció aquest mes de març i començar els treballs el més aviat possible. D'altra banda, el projecte va lligat a una altra actuació -també finançada amb fons europeus- per crear cinc aparcaments segurs per a bicicletes a l'entorn d'aquests carrils bici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva