Societat

canet de mar

L'Ajuntament retira la confiança al cap de la policia local i l'obliga a fer vacances

L'alcalde, per decret, aprova que s'agafi tots els dies de festa que li resten el mateix dia que el cap anuncia que es reincorpora després de mig any de baixa

Les desavinences entre el cap de la policia local de Canet i l'equip de govern s'han fet evidents en plenes vacances d'estiu. Segons denuncia el mateix afectat, Pere Nolla, va ser el 30 de juliol quan va comunicar a l'Ajuntament que es podia reincorporar a la feina després d'estar sis mesos de baixa mèdica. Aquest mateix dia també se signava el decret pel qual l'alcalde acceptava que s'agafés els dies pendents de festa i les vacances i tornés a finals de setembre. “Està clar que la decisió ja la tenien presa, però que em donin uns motius”, reclama l'inspector, que ocupa el càrrec a Canet des de l'any 2003.

L'alcalde, Joaquim Mas (PSC), no té inconvenient a reconèixer que des de fa mesos la junta de govern ha perdut la confiança en el màxim representant del cos policial. Segons explica, l'acord va ser unànime des de la junta i no va estar motivat per les desavinences amb la regidora de Governació, Coia Galceran, tal com es va fer creure en un primer moment. Per Mas, aquestes situacions es produeixen sovint en l'administració en càrrecs d'aquest nivell que impliquen a part de l'experiència una càrrega de confiança del govern. L'alcalde assegura que no hi ha cap expedient obert que posi en dubte la feina de l'inspector, però afegeix que no els agrada el funcionament del cos policial ni com el porta. No amaga tampoc que la tensió ha coincidit amb dues sentències desfavorables per l'Ajuntament en què es consideren excessives les faltes que es van posar el 2007 a dos agents de la policia local sota les ordres de Nolla.

La reincorporació del cap de la policia, segons el decret de l'alcalde, hauria de tenir lloc el 30 de setembre. Mentre l'alcalde defensa que el decret es va acordar després de fer una proposta al cap de la policia sobre les seves vacances, l'implicat ha presentat un recurs al text, que considera imposat, i reclama reunir-se per poder pactar el calendari.

L'inspector Pere Nolla assegura que té previst reincorporar-se a la feina a finals de setembre. “La meva feina ha estat impecable i si no, que ho demostrin. Només demano que respectin els meus drets”, manifestava ahir. Per la seva part, l'alcalde, Joaquim Mas, no va voler avançar què pot passar a partir del 30 de setembre. Sí que va manifestar que durant l'absència de l'inspector no s'ha vist alterat el funcionament ni l'atenció del servei policial.

LES FRASES

És la junta de govern qui expressa de manera unànime que li retira la confiança
e
Joaquim Mas
Alcalde de canet
La meva feina ha estat impecable i si no, que ho demostrin. Demano que respectin els meus drets
Pere Nolla
cap de la policia local

LA DATA

30.09.10
és el dia que el cap de la policia local de Canet de Mar, Pere Nolla, s'ha de reincorporar a la feina


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona