Societat

gastronomia

Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, Millor Sommelier de Catalunya 2024

Marta Cortizas, del Celler de Can Roca de Girona, va ser proclamada ahir a la nit Millor Sommelier de Catalunya 2024 després de tot un dia de concurs a la Universitat de Cervera. Substitueix en el títol a Toni Albiol, del celler Divins de Martorell. La delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, Anna Casabona, ha quedat en segona posició, i Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent, ha estat el tercer classificat. Els guardons es van donar en el marc d’un sopar organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). La seva presidenta, Anna Vicens, va destacar que aquest ofici viu un bon moment i que cada vegada hi ha més demanda de professionals ja que ara ja no cal ser un “restaurant top” per tenir aquesta figura al servei dels clients.

Fins a dotze sommeliers de tot el país van disputar ahir dilluns el reconeixement d’aquest guardó en un concurs que es va fer a la Universitat de Cervera. Només tres van passar a la fase final de la tarda on les proves van ser de tipus pràctic i la seva resolució o defensa es va fer de manera oral davant un jurat professional. Una prova de servei; la decantació d’una ampolla de vi; el tast comentat de dos vins i identificació de tres productes, la correcció d’una carta de vins errònia; o la presa de comanda i maridatge d’un servei figurat, han estat alguns dels reptes dels concursants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva