Societat

castells

diada de sant ramon

La ressaca també és extra

Els verds afluixen però encara tenen esma per descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles

Els Xicots fan l'actuació necessària per entrar al concurs

La feina ja la tenien feta. Els Castellers de Vilafranca van afrontar la diada d'ahir de Sant Ramon amb la tranquil·litat que els havia donat l'excel·lent actuació de dilluns de Sant Fèlix. Sense la necessitat de recuperar-se d'una diada dolenta, com va passar l'any passat, els de David Miret s'ho van prendre amb calma i van engegar l'actuació amb el quatre de nou folrat, que van descarregar després d'un intent desmuntat per problemes a segons. La falta de concentració i els efectes d'una llarga festa major en podrien ser les causes. A segona ronda, van intentar descarregar el dos de nou amb folre i manilles, però, entre un peu un pèl just i la indecisió de l'aixecadora, van preferir desmuntar el peu i optar per un tranquil tres de nou i un impecable quatre de vuit amb el pilar. Sant Ramón, però, es mereixia un castell de gamma extra, i aquest va ser el pilar de vuit amb folre i manilles, que, com per Sant Fèlix, van descarregar sense cap problema. Tot i rebaixar pretensions, la diada d'ahir és superior a la millor d'aquest any de qualsevol de les altres colles capdavanteres. Així estan les coses.

Esprint amb victòria

Fins fa pocs dies, pocs apostaven perquè els Xicots de Vilafranca fossin una de les 12 colles que es classifiquessin per rànquing per al Concurs de Castells de Tarragona. La bona actuació de la vigília de Sant Fèlix, però, els obria les portes a ser-hi si descarregaven el quatre de vuit, el dos de set i el cinc de set. I justament va ser això el que van fer ahir, amb molta solvència però amb alguns moments de dubtes, i és que l'aixecadora va tirar avall en el primer dos de set. A la segona tacada, a més, la nova aixecadora es va col·locar al revés dalt del castell i va dificultar el pas de l'enxaneta. Tot i així, van poder completar-la i es van assegurar el pas cap a l'antiga plaça de braus de Tarragona el dia 3 d'octubre. Els perjudicats són els Castellers de Sabadell, que en quedaran fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró