Societat

societat

Aproven una ordenança per restringir l’aigua en l’ús domèstic i industrial en època de sequera

Les sancions més greus podrien arribar als 3.000 euros

El ple de l’Ajuntament d’Olot tira endavant una ordenança per restringir l’ús domèstic i industrial d’aigua, segons informa l’ACN. L’ordenança es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern municipal, Junts i ERC, a més del de VOX. La CUP, el PSC i Activem Olot, en canvi, van decidir abstenir-se en l’aprovació inicial de la proposta. A través d’aquesta ordenança, el consistori podrà gestionar i adoptar diferents mesures com regular, delimitar, fixar un límit o, si cal, prohibir l’ús d’aigua per a omplir piscines, regar jardins o netejar vehicles. En altres casos, també es podrà reduir les dotacions per a ús domèstic o rebaixar la pressió de la xarxa, així com fer talls temporals quan es requereixi.

Per altra banda, l’ordenança contempla que l’Ajuntament pugui demanar els plans d’estalvi d’aigua dels industrials i empreses i controlar-ne els consums. A més, preveu que es puguin adoptar mesures, intensificar els controls o detectar infraccions i per això s’ha fixat una taula amb un conjunt de sancions. Es classifiquen entre lleus, greus o molt greus. En cocnret, les persones que se saltin les mesures més greus poden enfrontar-se fins als 3.000 euros.

L’ordenança s’ha aprovat inicialment, després que el passat mes d’agost de 2022, l’Ajuntament tirés endavant el Pla d’Emergència en Situacions de Sequera, un document que inclou el conjunt de procediments i mesures tècniques davant episodis d’eventual sequera. El text compta amb una descripció del sistema d’abastament del municipi, tot preveient la utilització màxima, recuperació i aprofitament dels recursos hídrics de la zona i recull els consums dels darrers anys i possibles mesures de control.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva