Societat

GIRONA

La llicència del Leroy Merlin, en un laberint i en mans de la Generalitat

El Tribunal Suprem fa cas omís a l’establiment i ratifica la nul·litat de la llicència municipal, que havia decretat el TSJC

Pendent del jutjat, l’Ajuntament modifica el pla general per legalitzar l’aval

La inadmissió a tràmit del recurs de cassació dels representants legals del Leroy Merlin de Girona a una sentència aporta més interrogants a la llicència concedida per l’Ajuntament el novembre del 2017 a l’establiment de bricolatge, decoració i jardineria, que ara mateix és nul·la. La solució al laberint jurídic i legal passa per un recurs del consistori al mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ja va resoldre inicialment en contra, i pel posicionament de la comissió d’Urbanisme de Catalunya, que ha d’avaluar el canvi del pla general perquè l’Ajuntament surti airós de la situació.

De moment, el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de Leroy Merlin, que era contrari a la sentència del TSJC del 17 de febrer del 2023, que declarava nul·la la llicència municipal. Aquella resolució en ratificava una d’anterior, la del 22 de novembre del 2021 del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona, que havia establert la nul·litat de l’autorització perquè no estava prou acreditat que el promotor faria la urbanització del sector de Can Turon a banda del mateix edifici comercial, que va obrir les portes el 13 de juny de 2019.

Vial anul·lat

La llicència depenia del projecte de vial i de la reordenació de Can Turon per evitar embussos de trànsit. S’hi va fer, entre d’altres, un tercer carril en direcció a l’Avellaneda. L’abril del 2021, però, el contenciós administratiu número 3 de Girona va anul·lar el projecte de vial perquè ocupava més zona verda del que marca el pla general.

Fins ara, l’Ajuntament i el Leroy Merlin anaven de bracet en la defensa dels seus interessos, però ara els representants legals van per camins separats. Desestimat el recurs del Suprem, s’haurà de veure que diu una sala del TSJC que accepta cassacions i que és ara l’òrgan al qual ha acudit el consistori després del primer revés del tribunal. És improbable, però, que contradigui la secció segona de la sala contenciosa administrativa del mateix tribunal, reconeix el regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí (Junts).

De moment, la sentència del TSJC, la de fa tretze mesos, no és ferma, aclareix Martí. Això dona marge de defensa a l’Ajuntament, que en paral·lel, l’abril del 2023, va aprovar de manera definitiva una modificació del pla general per “regularitzar espais lliures” i afavorir la creació d’un pàrquing dissuasiu a Mas Gri. Alhora aquesta modificació del pla general permetria “legalitzar les obres del Leroy Merlin”, cosa que podria concretar-se amb la concessió d’una nova llicència tenint en compte que el pla general ha canviat i ja no és el de l’any 2019.

El pas del 2019 de Bauhaus

Encara que l’Ajuntament de Girona trobi la sortida al laberint, podria ser que hagués d’indemnitzar una de les parts de la situació per danys i perjudicis. Seria a la part demanant i la que va originar tot l’entremat de sentències i canvis del pla de general. El 2019 Bauhaus, a través de l’empresa mare, Werkhaus, va impugnar el projecte de vial de Can Turon, que un jutjat va decretar nul perquè ocupava més del 10% de zona verda prevista al pla general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins