Societat

la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

En el programa del Consell del Gironès «Orienta’t» hi prenen part alumnes dels instituts Vall de Llémena, Celrà i Sarrià

Pilot d’avió, policia, perruquer, futbolista o ballarina de dansa urbana. Aquestes són algunes de les aspiracions professionals dels joves estudiants de tercer i quart d’ESO de l’institut Vall de Llémena, on aquest curs estudien 319 alumnes, incloent-ne 81 de tercer i 62 de quart.

En el marc del programa Orienta’t del Consell Comarcal del Gironès, personal de l’ens, tant de l’àrea de Joventut com de la de Suport a l’Ocupació Juvenil, ajuda i acompanya els joves. Potser triar si fan batxillerat o un cicle formatiu és una de les primeres grans decisions vitals. “Les primeres sessions eren més per saber com som i ara és una mica més per orientar-nos”, explica l’Adrià, veí de Montcal (Canet d’Adri), que es considera treballador i amb molta empenta.

La sessió de dimecres passat a l’Espai Jove Cal Bolet a Sant Gregori anava adreçada a una desena d’adolescents. A la Marina li agrada la dansa urbana. És a l’Orienta’t perquè tenia dubtes sobre el camí a seguir. De 14 anys i veïna de Cartellà (Sant Gregori), diu que el programa l’ajuda a conèixer-se i detectar les seves fortaleses i allò que no ho és tant.

El programa, que també es fa amb joves dels instituts de Sarrià de Ter (a l’Espai Jove de Sant Julià de Ramis) i de Celrà (a l’Ateneu), s’ha reprès des de l’any passat. Ja s’havia fet del 2013 al 2019. A l’institut de Sant Gregori, que és sobre la biblioteca Miquel Martí i Pol, hi van joves del Gironès (Sant Gregori, Canet d’Adri i Sant Martí de Llémena) i de la Garrotxa (Sant Aniol de Finestres). “Als instituts ja fan la tasca d’orientació perquè tenen orientadors pedagògics. Es fa en format aula i, per tant, sempre hi ha algun jove que, tot i fer aquestes intervencions, potser necessita un suport una mica més intensiu o una mica més individualitzat. [...] El que fem és coordinar-nos i complementar-nos”, assenyala la tècnica de joventut del Consell Alba Combis.

Aquesta iniciativa permet que els participants entrin en contacte amb altres joves que es dediquen a allò que els agrada i que els detallaran “quin ha estat el seu itinerari i com és l’entorn professional”, diu l’Alba. Això anirà bé a en Guillem, que vol ser pilot d’avió, però que ja sap que són uns estudis cars. No seria pas el primer de la vall de Llémena: hi ha un jove de Sant Gregori que treballa en una companyia de baix cost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona