Societat

societat

CosmoCaixa estrena un nou espai d’experimentació per als infants

Coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, el Cosmocaixa inaugurarà dissabte Clik, un nou espai de divulgació on infants d’entre 3 i 11 anys podran experimentar amb la ciència aprenent sobre la gravetat, el color i la refracció de la llum, la pressió de l’aigua o els principis de la construcció.

Aquesta activitat ocupa un espai de més de 500 metres quadrats dividits en tres àrees -una interior i dues exteriors i utilitza elements quotidians com a avions de paper, miralls o llanternes perquè els més petits aprenguin explorant.

Al nou espai es podrà aprendre ciència en acció a través de 25 mòduls o estacions d’experimentació corresponents a quatre àmbits principals (aire, llum, color i aigua), i n’hi haurà dos més (mecànica i construcció) en dues zones a l’aire lliure de nou ús per al museu.

De fet, Clik és un dels espais de CosmoCaixa més emblemàtics i amb més valor pedagògic per a nens i nenes a partir de la primera infància. L’espai, existent al Museu des del 1989, ha renovat les propostes que presenta diverses vegades. El 2004, coincidint amb l’ampliació del Museu de la Ciència, es va remodelar amb noves zones d’experimentació i es va completar amb un altre espai (Flash) per a infants de fins a 9 anys. El 2020, Clik va tancar les portes per ampliar, renovar i redissenyar l’espai des de la perspectiva dels reptes educatius actuals. Fins aleshores, l’equipament atreia més de 22.000 visitants l’any entre públic general i públic escolar.

Ara, Clik emprèn una nova etapa duplicant l’espai que disposava anteriorment i ofereix dos tipus de visita al nou espai, totes dues guiades per educadors que actuen com a facilitadors de l’experiència. D’una banda, s’organitzaran visites per a escolars a partir de P3 i fins a 2n de primària i, de l’altra, per a famílies amb nens de 3 a 11 anys, que tindran l’espai disponible, amb reserva prèvia, a partir del 23 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins