Societat

MAÇANET DE LA SELVA

El consistori engega una campanya informativa d’estalvi d’aigua

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha engegat la campanya ‘Ni una gota de més’ amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d’estalviar aigua. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, el consistori ha instal·lat avui, a la plaça de l’Església, un parada on ha repartit airejadors d’aixetes i embuts per reciclar l’oli de la cuina. A més, també s'ha recordat als veïns quines són les restriccions i obligacions dictades per la Generalitat de Catalunya en estat d’excepcionalitat de sequera. “A l’Ajuntament treballem com si fos el Dia Mundial de l’Aigua cada dia amb l’objectiu de garantir un servei de qualitat a tot el municipi fins d’aquí a 30 anys”, ha explicat, Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet.

En el marc de la campanya, també s’han col·locat diferents imatges en punts d’ús d’aigua en equipaments municipals per conscienciar sobre l’estalvi. A més, cada dissabte es publicarà a les xarxes socials un consell d’estalvi d’aigua.

El consistori també aprofita la campanya per recordar la importància de no llençar l’oli de cuina per l’aigüera proporcionant un embut que facilita dipositar l’oli usat en ampolles. Maçanet compta amb sis punts de recollida d’oli usat: davant el cementiri municipal, darrere el CAP i a Bellavista, a Maçanet Residencial Parc, al carrer del Riu Ter i als punts de recollida de residus de Mas Altaba i Montbarbat.

L’alcaldessa ha destacat les accions fetes a Maçanet Residencial Parc, el Polígon de Puigtió i les obres de millora en la xarxa d’abastament d’aigua, així com les subvencions demanades i rebudes en matèria de l’aigua. “Ens han atorgat una subvenció de l’ACA per a la Regulació de la pressió de la xarxa, amb un total de 110.000 euros, i de la Generalitat, per dur a terme el projecte de substitució de canonada d’aigua potable al carrer Sils i la reparació del dipòsit de Roure vell, de 225.000 euros”.

Aquest mes de març s’ha redactat una modificació del Reglament del servei d’abastament d’aigua, que s’aprovarà definitivament en el pròxim Ple, que ampliarà les mesures a adoptar pel municipi per afavorir l’estalvi d’aigua, les potestats de control i sanció en situació de sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins