Societat

LA JONQUERA

Denuncien dos establiments del Pertús que tenien sis empleats sense contracte

Els Mossos d’Esquadra de la Jonquera , juntament amb el Cos Nacional de Policia, la Policia Local de la Jonquera i Inspecció de Treball i de la Seguretat Social, van dur a terme el passat 22 de març un dispositiu preventiu de seguretat ciutadana i activitat inspectora a dos establiments comercials per prevenir delictes contra els drets dels treballadors al municipi de la Jonquera.

A finals del 2023 i principis del 2024 l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) dels Mossos de la comissaria de la Jonquera va rebre dues denúncies en què les víctimes explicaven que feia anys que treballaven en botigues de roba del Pertús sense tenir cap mena de contracte laboral.

A les denúncies explicaven que tenien assignades tasques de venedors o de manteniment i que els seus sous oscil·laven entre els 400 i els 1.000 euros, depenent de l’estació de l’any, essent a l’estiu la remuneració molt més alta.

El passat divendres al matí, d’acord amb la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana i la Llei d’Estrangeria i Policia Administrativa, es van dur a terme dues inspeccions a dos locals de venda de roba situats als carrers Fàtima i Corre de la Comtessa.

En el marc del dispositiu conjunt es van identificar sis treballadors, dels quals tres es trobaven en situació regular per la Llei d’Estrangeria però sense contracte laboral i els altres tres en situació irregular i sense contractació laboral.

Aquests fets poden incórrer en infraccions greus i molt greus previstes al Reial Decret Legislatiu 5/2000, de 4 d’agost, pel qual s’aprova el text refós sobre la Llei d’Infraccions i Sancions en l’Ordre Social.

Tanmateix el Cos Nacional de Policia va fer dos detinguts per infracció de la Llei d’Estrangeria ja que no tenien documentació ni estaven empadronats ni havien fet cap tràmit al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat