Societat

societat

Anul·len dues sancions a un subinspector per un operatiu policial a Bordils

Els agents van disparar a les rodes d’un cotxe fugitiu per detenir l’autor de diversos robatoris violents

El Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona ha anul·lat dues sancions que havia posat la Direcció General de la Policia (DGP) i Afers Interns a un subinspector dels Mossos d’Esquadra, segons recull l’ACN. El motiu és que el policia havia liderat un dispositiu a les comarques gironines per detenir un home que hauria comès diversos robatoris amb violència al territori a finals d’octubre del 2019. Després d’identificar el vehicle amb el qual anava el sospitós, el subinspector va organitzar un control a Sant Jordi Desvalls. El cotxe es va donar a la fuga i això va fer que alguns dels agents disparessin contra les rodes del cotxe i el subinspector comencés una persecució policial que es va saldar amb la detenció de l’home a Bordils.

La setmana del 28 d’octubre del 2019 es van perpetrar diversos robatori amb violència i intimidació a les comarques gironines. Alguns d’ells havien estat amb amenaces amb armes de foc. Els Mossos d’Esquadra van esbrinar que el lladre en qüestió es movia amb un cotxe de la marca BMW i van localitzar-lo a Sant Jordi Desvalls. Per això el subinspector en qüestió va organitzar un dispositiu que consistia en una patrulla que anava amb un vehicle sense logotipar perquè vigilessin si trobaven el BMW.

Quan la patrulla va localitzar el cotxe, va obligar-lo a parar per identificar els ocupants. Els agents van veure que el copilot portava una arma blanca. El cotxe, però, va fer cas omís de les indicacions policials i es va donar a la fuga. En la fugida va intentar atropellar un dels Mossos d’Esquadra i aquest va saltar per esquivar-los i posteriorment va disparar vuit trets contra les rodes. A partir d’aquí el subinspector va començar una persecució policial posant-se en paral·lel als fugitius. A Bordils una altra patrulla va tallar el trànsit i van disparar tres trets més a les rodes del cotxe per aturar-lo. Finalment, van aconseguir detenir l’home.

Des de la Direcció General de la Policia i Afers Interns van considerar, però, que aquest subinspector era responsable d’una “negligència greu” i li imposaven dues sancions. Consideraven que l’home havia desobeït les ordres dels seus superiors i havia comès una negligència greu dels seus deures i obligacions. Això va provocar que els sindicats SAP i SME presentessin un contenciós administratiu en contra de la resolució directiva.

Ara, els tribunals els donen la raó i consideren que l’actuació de fer un control sigui una negligència ni l’ús de l’arma es pugui considerar “desproporcionat”, ja que recorda que els fugitius anaven armats i no van fer cas de les crides policials. Per això anul·la la resolució amb les dues sancions imposades al subinspector i obliga al Departament d’Interior a pagar les costes del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona