Societat

Comença l’obra de l’habitatge cooperatiu

Sostre Cívic, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palamós, ha començat les primeres accions de les obres del seu projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús al municipi. Aquest dijous, davant del solar on es construirà l’edifici, l’alcalde de Palamós i representants de la cooperativa Sostre Cívic han explicat els detalls dels inicis de les obres i del projecte en el seu conjunt. Aquest nou projecte de la cooperativa d’habitatges en cessió d’ús, s’emmarca en el compromís amb la creació d’un model d’habitatge cooperatiu innovador, sostenible i socialment responsable. Serà el primer projecte d’aquestes característiques a terres gironines.

L’edifici, anomenat ‘Terra de Mar’, està situat sobre un solar públic de 1000 m2 cedit pel consistori a l’Avinguda Catalunya, serà de 34 habitatges, qualificats de protecció oficial, distribuïts en planta baixa i cinc plantes, a més de 34 places d’aparcament soterrani. Dissenyat per UMMA arquitectes, els habitatges seran d’entre 39 i 67 metres quadrats, d’una a tres habitacions (modificables segons les necessitats del grup impulsor), amb una dotació d’espais col·lectius complementaris pensats per viure en comunitat. A més, serà construït amb els estàndards més alts d’eficiència energètica i sostenibilitat ambiental. Compta amb una certificació energètica A, i serà el primer edifici d’aquest model innovador d’accés a l’habitatge que obtindrà la certificació construcció sostenible VERDE (del Green Building Council España). La durada de les obres es preveu fins a finals de 2025 perquè les sòcies puguin entrar a viure a inicis de 2026.

Amb un pressupost total de 5 milions d’euros finançat principalment per l’Institut de Crèdit Oficial (el banc públic adscrit al Ministeri d’Afers Econòmics), també compta amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya i, fruit de la col·laboració també amb l’Ajuntament de Palamós, s’han reservat un 25% dels habitatges de la promoció per a veïnes de Palamós i comarca majors de 65 anys, joves fins a 35 i famílies monoparentals. D’aquesta manera ‘Terra de Mar’ exemplifica la col·laboració fructífera entre el sector públic i les entitats sense ànim de lucre per abordar les necessitats de parc social d’habitatge a preu estable i assequible. Els contractes de cessió d’ús són de per vida, les quotes mensuals (homologables al lloguer) seran d’entre 490 i 780 euros (segons mida dels habitatges) i per entrar-hi a viure caldrà fer una aportació de capital (retornable sempre que es vulgui abandonar l’habitatge) d’entre 12.000 i 19.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona