Societat

societat

Girona inicia un nou servei adreçat al jovent per combatre l’atur i el fracàs escolar

Es tracta d’una proposta del Servei Municipal d’Ocupació a través del Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), ha iniciat un nou servei d’assessorament i orientació laboral i formatiu adreçat als joves de la ciutat. La proposta té com a objectiu principal oferir solucions a l’elevada taxa d’atur entre el jovent i combatre l’alt índex de fracàs escolar. D’aquesta manera, s’han posat en marxa diversos projectes per facilitar la continuïtat formativa de l’alumnat, promoure la seva reincorporació al sistema educatiu o facilitar-ne la inserció al món laboral. Raquel Robert, regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, explica que “a l’SMO treballem intensament per assegurar un futur millor a tots els i les joves. Aquest nou servei busca ajudar al jovent a millorar la seva formació i la inserció laboral”.

Entre el conjunt d’activitats que s’ha programat, aquest mes d’abril se n’oferiran dues de diferents. D’una banda, es farà un taller participatiu i pràctic per ajudar els joves a trobar feina de cara a l’estiu. D’altra banda, també s’han programat un seguit de sessions individuals o grupals d’assessorament formatiu coincidint amb l’època de preinscripcions a les formacions professionals.

El programa té una durada de tres anys i la previsió és que, només durant el primer any, es puguin beneficiar de la iniciativa un total de 100 joves. S’hi poden inscriure persones d’entre 16 i 29 anys que figurin com a demandants d’ocupació i siguin beneficiàries del programa de Garantia Juvenil, i que es trobin en situació d’atur i no estudiïn ni treballin. En matèria d’assessorament formatiu i per a l’ocupació, el servei també s’adreça a l’alumnat dels instituts gironins.

Per dur a terme el nou servei, l’SMO ha incorporat dues persones tècniques d’ocupació que es dedicaran exclusivament a aquesta tasca. Tota la programació és gratuïta, amb inscripció prèvia a través de l’agenda web de l’SMO .

A Girona, el col·lectiu juvenil presenta una taxa d’atur superior a la mitjana. El mes de gener del 2024, el nombre de persones aturades al municipi era de 4.653, de les quals un 19,8% era població jove menor de 30 anys. A més, del total de persones a l’atur, més del 85% tenia un nivell formatiu igual o inferior als estudis secundaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS