Societat

Santa Coloma de Farners

Acte de suport als detinguts per les protestes dels premis Princesa de Girona

Amb el lema Fora a monarquia, visca la terra, la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) ha convocat pel matí del proper dimecres 24 d’abril, un acte a Santa Coloma de Farners, en suport als quatre manifestants detinguts pels Mossos d’Esquadra el passat 5 de juliol, acusats d’entrar al recinte de l’hotel Camiral de Caldes de Malavella durant les protestes per l’entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona. A tots quatre, se’ls ha citat a declarar als jutjats de la mateixa localitat on es durà a terme l‘acte.

L’entitat exigeix l’absolució dels quatre activistes i argumenta que els quatre activistes antimonàrquics han estat acusats per una protesta que no va comportar danys materials ni violència. «En un Estat democràtic respectuós amb la llibertat d’expressió, aquest judici no s’hauria dut mai a terme», afirma la coordinadora en un comunicat.

L’entitat ha fet una convocatòria el mateix dia a tres quarts de deu del matí a la Plaça Farners de Santa Coloma de Farners per acompanyar als encausats al jutja. Es tracta de Yann Caudron, Dayana del Po, Manu Carballeira i Quim Tell. A més, a dos quarts de dotze i a la mateixa plaça, durà a terme un acte amb parlaments a càrrec de Elena Jiménez advocada i membre de la junta nacional d’Òmnium, Martí Majoral portaveu d’Alerta Solidaria, Dolors Feliu Presidenta de l’ANC i el president Quim Torra, i l’actuació musical de Manel de Cal Sereno, Manu Carballeira, Dayana del Po i Eduard Ferrer “Vot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.