Societat

Reus intensifica esforços per frenar les plagues

Duplicaran els tractaments per eliminar la presència d’insectes i rosegadors a les zones més habituals com parcs i jardins

Incorporen nous canals de comunicació, com un call center 24h, perquè els reusencs informin de les incidències

L’Ajuntament de Reus, a través d’Aigües de Reus, ha ajudicat un nou contracte per intensificar les accions per al control de les plagues d’insectes (paneroles, mosquits, vespes, etc.) i rosegadors a la ciutat. La inversió és de 237.160 euros l’any, alhora que es posen en funcionament nous canals de comunicació perquè els reusencs puguin notificar les incidències. El contracte s’ha adjudicat a l’empresa Lokimica SAU, amb un import de licitació de 711.480 euros per un període de tres anys, i de fins a 1.328.096 euros si s’exhaureixen les dues prorrogues anuals possibles. Entre les principals novetats del contracte, respecte a anys anteriors, hi ha la posada en marxa d’un call center, que ha de permetre la comunicació d’incidències durant les 24 hores del dia. En aquesta mateixa línia de treball, també es preveu la creació d’un enllaç a la plataforma d’Aigües de Reus que permeti la notificació telemàtica de les incidències que els reusencs i reusenques hagin de comunicar en relació a la presència de plagues en barris i carrers. “Volem millorar encara més l’atenció personalitzada perquè entenem el neguit de la ciutadania quan detecta plagues de rosegadors o paneroles als carrers i les places, i entenem que aquesta informació ens ajuda encara més a combatre les plagues i fer que el servei sigui més eficient”, afirma el regidor responsable d’Aigües de Reus, Daniel Rubio.

Pel que fa al contracte per eliminar plagues, duplicaran els tractaments en les zones on hi ha més presència de plagues, i sobretot en els parcs i jardins de la ciutat i de manera preventiva. “És inevitable que les plagues es manifestin més quan fa calor, i la veritat és que l’augment de les temperatures i la sequera ens posa les coses encara més difícils, amb la qual cosa no hi ha altra solució que destinar-hi més recursos”, afegeix Rubio. El servei de prevenció i control de plagues està dissenyat de manera que es fa coordinadament amb les tasques de manteniment que Aigües de Reus ja du a terme de manera permanent a la xarxa de sanejament. La planificació que s’aplica de forma permanent té en compte diversos aspectes. En primer lloc, els cicles vitals i de reproducció de rosegadors i insectes, amb la qual cosa els tractaments són més intensos durant els mesos d’estiu. En segon lloc, també es valora el nivell d’incidència de les plagues en els diversos barris de Reus. En aquest sentit, tant pel que fa a rosegadors com a insectes, el mapa de la ciutat queda dividit en zones segons quina hagi estat la intensitat de les afectacions al llarg dels darrers anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA