Societat

Unió Europea

Brussel·les requereix informació a TikTok sobre la seva nova aplicació

La Comissió Europea investiga “l’impacte potencial” del programa en la protecció dels menors i la salut mental dels usuaris

L’executiu europeu ja va obrir al febrer un procediment sobre la xarxa social xinesa sota la nova llei de serveis digitals

La Comissió Europea (CE) ha enviat aquest dimecres un requeriment d’informació a TikTok perquè faciliti més detalls de la seva nova aplicació TikTok Lite que ha llançat aquest abril als Estats espanyol i francès.

En la sol·licitud, formulada d’acord amb la llei europa de Serveis Digitals (DSA) aprovada el passat febrer, l’executiu europeu demana a la plataforma digital de vídeos curts “l’avaluació de riscos” que “hauria d’haver realitzat” abans del desplegament del seu nou programari al territori de la Unió Europea (UE).

El requeriment respon a la preocupació de Brussel·les per “l’impacte potencial” que el programa de “tasques i recompenses” de la nova aplicació Lite pot tenir en “la protecció dels menors” i en “la salut mental dels usuaris”. I en particular, pel potencial d’“estimulació de la conducta addictiva” que pot tenir.

El nou programa de recompenses inclòs a TikTok Lite incentiva els usuaris majors de 18 anys a guanyar punts a través de la realització de “tasques” com veure vídeos, clicar “m’agrada” a continguts, seguir a creadors i convidar a amics a inscriure’s a la xarxa social xinesa. Aquests punts es poden bescanviar després per vals d’Amazon, targetes de regal a través de PayPal o la moneda de TikTok, que es poden gastar en donar propines als creadors de continguts.

L’empresa tecnològica té ara un termini de 24 hores per enviar a la CE l’avaluació de riscos i abans del 26 d’abril de 2024 haurà d’informar sobre les mesures que ha adoptat per mitigar aquests perills. La Comissió analitzarà aleshores la resposta de TikTok i avaluarà els propers passos a donar, si s’escau.

Brussel·les puntualitza en un comunicat que el requeriment d’informació és un acte d’investigació que no prejutja les possibles accions posteriors que la CE pugui o no decidir prendre. En tot cas, recorda que l’article 74 (2) de la llei de Serveis Digitals faculta l’executiu europeu a imposar sancions per informació incorrecta, incompleta o enganyosa en la resposta a una sol·licitud d’informació.

El passat febrer la Comissió ja va iniciar un procediment formal contra TikTok per avaluar si podia haver infringit la DSA en relació amb la protecció dels menors, la transparència publicitària, l’accés a les dades per part dels investigadors, així com la gestió del risc de disseny addictiu i continguts nocius. La Comissió ara està recopilant més proves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona