Societat

Fundesplai augmenta el nombre de participants a les seves activitats

El conjunt de programes durant el 2023 va atreure un 32% de persones més que abans de la pandèmia

La sortida de la pandèmia va provocar un increment de la demanda de les activitats de lleure educatiu que gestiona Fundesplai, una demanda que va créixer i s’ha mantingut estable, com mostren les xifres: el 2023, les diferents activitats educatives, ambientals i d’acció social de la fundació van atreure 379.172 participants, un 16% més que el 2022 i un 32% més que el 2019. El programes educatius de Fundesplai estan presents a més de 1.660 escoles amb un total de 158.000 participants.

Per aquest estiu els 127 esplais i projectes de lleure que formen part de Fundesplai tenen activitats previstes amb més de 90.000 places, i 1.100 tandes de casals, colònies, campaments, camps de treball i colònies en família. Es preveuen unes 8.000 beques i ajuts, i com cada any l’entitat fa una crida a la col·laboració d’empreses i privats. Per a Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai, en el creixement en xifres el realment important és “l’impacte, perquè és el que suma per a la transformació de la societat que volem aconseguir”. Com a mostra de l’impacte social, Rodríguez va aportar una dada: “per cada euro públic que rebem, generem 29 euros de valor social”-

En la presentació avui de l’informe anual s’han desgranat alguns dels programes en marxa. Per exemple, les auditories de malbaratament alimentari en què 200.000 alumnes de 50 escoles recopilen dades dels aliments que sobren dels menús del migdia. O les mentories per a joves vulnerables que arriben a la universitat, acompanyats en el trànsit per voluntaris. O el projecte Alba, destinat a la prevenció del suïcidi a través de les arts escèniques. La tasca que desenvolupa l’entitat al llarg de l’any es mostrarà a la societat en la Festa Esplai, que enguany se celebrarà el 4 de maig al Parc Nou del Prat.

Aquesta festa s’havia de celebrar, inicialment, el 12 de maig, i l’entitat l’ha canviat de data per evitar la coincidència amb les eleccions al Parlament. Aquest és un exemple puntual de com la convocatòria avançada d’eleccions ha alterat actuacions en marxa, com la tramitació de la llei del tercer sector, que Fundesplai confia que la nova cambra aprovi al celeritat. La fundació fa una sèrie de reivindicacions als partits en el context electoral, a banda de l’aprovació de la llei: que reconeguin la importància del lleure educatiu i destinin recursos perquè tothom s’hi pugui beneficiar, no només les famílies més vulnerables; que lluitin contra la pobresa infantil garantint la igualtat d’oportunitats en la infància; i que la concertació de serveis amb les entitats del lleure siguin més àgils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars al Perelló i l’Ametlla de Mar

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona