Societat

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya (CBC) organitza el proper 9 de maig a l’Auditori de l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de Barcelona, la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social, una trobada que servirà per a donar conèixer les tendències i previsions del sector, impulsar el networking entre els assistents, i per reconèixer les millors pràctiques desenvolupades a Catalunya a través del Premis de la Bioenergia 2024.

L’acte, presentat per la periodista Elisabet Carnicé, s’iniciarà amb conferències magistrals de destacats professionals del sector. Anna Venturini, Policy Manager a l’European Biogas Association, oferirà la ponència “Bioenergia: a punt per impulsar la descarbonització i la seguretat energètica de la UE”, mentre que l’expert en Alt Rendiment, Xesco Espar, compartirà la seva visió a la conferència “Somia, creix i treballa en equip”.

Durant la vetllada, es donaran a conèixer els guardonats amb els Premis de la Bioenergia 2024, els quals reconeixen el paper d’empreses, entitats públiques i privades i ens locals que hagin destacat en l’impuls i l’ús de la bioenergia a Catalunya. Les candidatures per a aquests premis estan obertes fins al 21 d’abril, i les categories inclouen el Premi de Biomassa, el Premi de Biogàs, el Premi Innovació Bioenergia i el Premi Trajectòria.

La cloenda de l’esdeveniment estarà a càrrec del president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, Jordi Serra.

La II Nit de la Bioenergia finalitzarà amb un sopar informal que facilitarà el networking i la comunicació de tots els assistents a l’esdeveniment.

L’energia més circular i social

Enguany, la II Nit de la Bioenergia se centra en el vessant més social i circular de la bioenergia, ressaltant el seu paper en la creació d’oportunitats i desenvolupament sostenible a Catalunya. La producció de bioenergia no sols implica la generació d’energia neta i renovable, sinó que també comporta una sèrie d’impactes positius en la societat i l’economia local.

Jordi Serra, president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, subratlla la importància de la temàtica d’enguany: “La bioenergia no només és una font d’energia sostenible clau, sinó que també és un motor per a la creació d’ocupació i el desenvolupament econòmic al nostre país. Des de la generació de llocs de treball en àrees rurals, promovent l’arrelament al territori, fins a la creació de llocs de treball en els processos de valorització dels recursos i la seva transformació en energia i productes innovadors, la bioenergia impulsa un creixement bioeconòmic i diversificat que enforteix la nostra societat i protegeix el nostre entorn. ‘La II Nit de la Bioenergia serà una oportunitat per explorar aquests aspectes i promoure la col·laboració en el desenvolupament d’un futur més sostenible per a Catalunya’.

L’acte compta amb el patrocini d’empreses i entitats del sector com Veolia, Naturgy, Novalia Forestal, Nedgia i l’ICAEN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona