Societat

Els figuerencs s’aboquen als deu dies de Fires i Festes de la Santa Creu

Figueres ja viu les Fires i Festes de la Santa Creu. El pregó i el txupinasso van donar ahir al vespre el tret de sortida a deu dies de festa a la capital de l’Empordà, que ha preparat més d’un centenar d’activitats pensades per a tots els públics.

“Benvingudes i benvinguts a la capital de la tramuntana, al paradís del surrealisme, a la casa gran de les cebes!” Amb aquestes paraules, el periodista figuerenc Carles Pujol Aupí va començar el pregó en una plaça de l’Ajuntament plena de famílies que ja havien seguit la cercavila dels gegants. Amb el seu discurs, Pujol es va posar el públic a la butxaca, especialment quan va descobrir que portava una samarreta amb una imatge de l’estimat Berruga –el capgròs més popular– i en va regalar una a l’alcalde, Jordi Masquef, que també se la va posar. Pujol va continuar la seva interpel·lació al públic convidant-lo a pronunciar-se sobre una mena de decàleg que tot figuerenc pot fer-se seu. El periodista, que va fer memòria de com ha viscut aquestes festes des que era petit, va destacar també els actes “imprescindibles d’enguany”. Entre els quals, la Nit del Foc, que estava prevista per ahir a la nit al parc de les Aigües, el doble concert de l’Orquestra Di-Versiones i Hola Rafaella a la plaça Catalunya el dia 30 i sortir cap a El Rampell a veure Els Catarres, la novena Nit de la Cebeta el dia 2, el pilar caminant de la Colla Castellera Figueres del dia 3 i la Trobada de Personatges de Star Wars el dia 4. També va destacar que es recuperi la Festa Charly el dissabte 4 de maig, la qual vol recuperar l’esperit de la discoteca Charly, que va funcionar al carrer Caamaño des del 1971 fins a l’any 2000.

“Visca Figueres i visca les Fires i Festes de la Santa Creu!” Així va tancar el pregó Carles Pujol des del balcó de l’ajuntament, al costat de l’alcalde, que, prèviament, en el seu discurs també va explicar com l’emocionava “veure els carrers i les places de la ciutat plens a vessar”. Masquef va acabar el seu parlament demanant als figuerencs que pengin la bandera de la ciutat al balcó i que mantinguin l’agermanament que es viu per Fires durant tot l’any. “M’agradaria que aquest esperit el mantinguéssim ben viu al llarg de tot l’any, tot reivindicant l’orgull de la nostra ciutat i les nostres tradicions”, va demanar l’alcalde.

Pendents de la pluja

Pendents que en algun moment o altre les fires siguin “passades per aigua”, com va dir el mateix alcalde, de moment els actes van començar com s’havia previst –només es va suspendre el vermut del migdia d’ahir i es van traslladar les sardanes de lloc–. A la tarda, la plaça era plena a vessar per fer-hi el ball de seguici, amb els gegants Janet i Justa, Gala i Dalí i el Drac de Figueres, amb l’acompanyament musical dels Mini-Stres, entre altres actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS