Societat

societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

La lletrada va fer creure a l’entitat que podia recórrer contra la remodelació de les Cases Barates al TEDH

El Tribunal Suprem ha confirmat una sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna una lletrada a indemnitzar l’Associació d’Avis del Bon Pastor, i una pena d’un any d’inhabilitació especial per a l’exercici de la professió, pel delicte de deslleialtat professional. Es tanca un llarg procés judicial, iniciat ja fa 18 anys. La resolució no permet recurs ordinari. L’Audiència va condemnar el desembre del 2022 la dona a pagar una multa de 3.650 euros, a un any d’inhabilitació per exercir d’advocada i a indemnitzar a l’entitat amb prop de 10.000 euros, segons l’ACN. Al judici es va provar que l’associació va pagar 3.950 euros a l’advocada i 4.300 per les querelles.

El periple de l’associació va començar l’any 2006. L’entitat va acordar interposar recursos i demandes a l’Ajuntament de Barcelona per estar en desacord amb el projecte urbanístic que havia presentat el consistori de remodelació de les Cases Barates, el sector més antic del Bon Pastor, amb habitatges de 1929. Per aquest motiu, van contractar l’advocada qui, aprofitant-se del desconeixement dels processos legals dels seus clients, els va fer creure que tenien un recorregut molt més llarg en el temps del que era realment. Va estar cobrant a l’Associació Avis durant uns 12 anys. “Amb aquesta providència del Tribunal Suprem, hem aconseguit recuperar la confiança en la justícia d’unes persones que l’havien perdut per l’actuació deslleial d’una advocada”, explica Daniel Salvador, lletrat del bufet Vosseler Advocats que representa el col·lectiu del Bon Pastor. Salvador també destaca “la complexitat tècnica” d’una causa, i que s’ha desenvolupat en gairebé dues dècades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Universitats

Més del 40% d’aspirants a mestres suspèn la prova d’aptitud

barcelona
enogastronomia

Dotze establiments participen a l’‘Hotel Tapa Tour’

Barcelona
societata

Pla per fer de Sitges una ciutat més accessible

SITGES
societat

Generalitat i CHE estudien com dur aigua de l’Ebre al Priorat

CORNUDELLA DE MONTSANT

El cel sobre Catalunya: els millors espais per observar l'univers

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’Estat destina 3,3 milions a reparar els danys del temporal Nelson a Catalunya

BARCELONA
crònica

Des de la perifèria de les flors

opinió

Del Bulevard Rosa al conill blanc

BARCELONA
Societat

Dormiran a la plaça de la Vila per exigir sostre a Badalona

Badalona