Societat

TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

L’etiqueta reconeix internacionalment la qualitat i els serveis dels indrets distingits

La Fundació per a l’Educació Mediambiental (FEE per les sigles en anglès) ha atorgat aquest 2024 la bandera blava a 95 platges i 23 ports catalans, una platja i un port menys que l’any passa, segons informa ACN. L’etiqueta reconeix internacionalment la qualitat i els serveis dels indrets distingits. La demarcació de Barcelona té 42 banderes blaves, la gironina 27, i la de Tarragona 26. Dels ports n’hi ha 9 de la zona de Girona, 7 de la de Barcelona i 7 més de la de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Dins la demarcació gironina hi ha platges distingides a les comarques de la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà. Lloret de Mar i Calonge i Sant Antoni de Calonge són les poblacions que en sumen més. Pel que fa a la barcelonina, n’hi ha del Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat. La localitat que concentra un major nombre és Barcelona ciutat. Pel que fa a les platges del Penedès, se n’inclouen de la comarca del Garraf i del Baix Penedès, sent Sitges el municipi que n’aglutina més.

Les de Tarragona estan situades al Tarragonès i el Baix Camp i Tarragona. L’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs i Cambrils, són les poblacions amb més banderes blaves. Per últim, les de les Terres de l’Ebre es concentren al Baix Ebre i el Montsià i el poble amb més platges distingides és l’Ametlla de Mar. Aquest guardó reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès